Blå gryning (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (312.6 MB)
Språk
Svenska
Serie
Första Shetlandskvartetten (del 4)
Inläsare
Katarina Ewerlöf
Utgivningsdatum
2017-05-02
Förlag
Bonnier Audio
Översättare
Jan Järnebrand
ISBN
9789176514948
Blå gryning (ljudbok)

Blå gryning Ljudbok

(5 röster)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2017-05-02

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Havet stormar bland klipporna på Fair Isle, den minsta av Shetlandsöarna. Polisen Jimmy Perez har precis återvänt hem för att presentera sin fästmö Fran för föräldrarna.

På ön finns också en fågelstation med en kvinnlig föreståndare, hennes familj, en kokerska och ett antal besökande ornitologer. Efter en förlovningsfest för Perez och Fran hittas föreståndaren brutalt knivmördad, med håret fullt av fjädrar. Vid första anblicken verkar ett klassiskt triangeldrama ligga bakom mordet, men det visar sig att fler på ön bär på hemligheter.

När ett till brott inträffar vet Jimmy att han måste arbeta snabbt. De tilltagande höststormarna isolerar öborna från omvärlden och en av dem är en mördare som kan slå till när som helst.

Blå gryning är en klassisk brittisk spänningsroman av högsta klass och den sista, fristående delen i Shetlandskvartetten av Ann Cleeves. Hon har hyllats för sina trovärdiga personteckningar, fantastiska miljöskildringar och originella intriger. Cleeves belönades med prestigefyllda Duncan Lawrie Dagger för bästa engelska kriminalroman för Svart som natten (2007), en bok som också nominerades till Martin Beck Award av Svenska Deckarakademien.
"Underbar miljöskildring, chockerande slut."
Dagens Nyheter
"En smått klaustrofobisk känsla finns i denna pusselgåta ā la gammal god Agatha Christie i ovanlig och hänförande miljö."
Kristianstadbladet

"För alla beundrare av klassiskt skurna kriminalromaner ā la Agatha Christie är firade Ann Cleeves ett fynd."
Sydsvenskan

Översättare: Jan Järnebrand
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ann Cleeves