En lycklig kvinna (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (425.8 MB)
Språk
Svenska
Serie
Trilogin om Therese Skårup (del 3)
Inläsare
Hannah Schmitz
Utgivningsdatum
2017-11-06
Förlag
Bonnier Audio
Översättare
Marianne Mattsson
ISBN
9789176515280
En lycklig kvinna (ljudbok)

En lycklig kvinna Ljudbok

(1 röst)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2017-11-06

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
TV-reportern Therese och hennes Paul har flyttat till villa med trädgård, 3-åriga dottern går på dagis, och föräldrarna som båda satsar på karriären ligger i ständig fejd med varandra om vem som ska ta ansvar för hem och barn. De har svårt att få samlivet att fungera, Paul vill ha fler barn, Therese är utmattad. De möts egentligen bara när det gäller praktiska ting.

Så kommer plötsligt bud om att Thereses far är döende, han som svek henne i barndomen och som hon nyligen återupptagit kontakten med. Vid hans dödsbädd hinner hon reflektera över sitt liv och hon hamnar i en djup kris. Strax efteråt blir hon erbjuden jobb på ett nytt utrikesmagasin och skickas med kort varsel till Budapest för att göra en intervju med en känd industriman. Det är då hon lär känna Miklós Kovári, filmfotograf med danskt påbrå. Trots att ingenting har hänt märker Paul när hon kommer hem att hon är förändrad. Under nästa reportageresa till Östeuropa konfronteras hon med en annan verklighet ? och den stora kärleken.

Den tredje delen i trilogin om Therese Skårup kan liksom de tidigare Thereses tillstånd (2000) och Det verkliga livet (2000) läsas fristående. Med oerhörd träffsäkerhet skärskådar Hanne-Vibeke Holst här ett parförhållande på väg mot sin upplösning, hon beskriver ensamheten och smärtan men hon visar också på nödvändigheten av att släppa kontrollen och vara öppen för kärleken. Hon har fått mycket uppmärksamhet för dessa romaner, där hon skildrar en modern kvinnokonflikt och den svåra balansgången mellan moderskap, familj och yrkesliv.

Ur rec:

??böckerna trycks ständigt i nya upplagor och det är tydligt att hon fångar sina kvinnliga läsare. Kanske mindre de manliga läsarna, men så borde det inte vara. För här kan män läsa om hur kvinnor tänker, vilket är ovanligt, för normalt förbjuder ju den goda litteraturen att sådant sätts på pränt, här får de veta något om den 'filmromantiska' sidan hos kvinnorna? Som manlig läsare känner man sig därför som en fluga på väggen under en livlig väninnelunch ? och det blir man klokare av.?? Bo Bjornvig, Weekendavisen
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Hanne-Vibeke Holst