Ett öga rött (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (173.8 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Hamadi Khemiri
Utgivningsdatum
2017-05-15
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789176516997
Ett öga rött (ljudbok)

Ett öga rött Ljudbok

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2017-05-15

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Halim har genomskådat allt. Han har genomskådat Integrationsplanen. Han har genomskådat varför de intellektuella liknar halta kameler. Tyvärr har han också genomskådat sin pappa, som har övergett Kampen och som i stället bara talar om vikten av att tala bra svenska. Men Halim har en egen plan: han ska bli Sveriges mäktigaste revolutionsblatte. En tankesultan, som knäcker koderna och får de snyggaste gussarna. Ett öga rött är en rolig och sorglig berättelse om en ensam ung man, som vänder ut och in på både hjärnan och språket för att hitta sig själv och sin plats i världen.

Ljudboken gavs ut för första gången i CD-format 2004. Ljudboken innehåller musikinslag: Ghostrida "Cairo Stylo" (Copyright: Extreme Music Library AB).

"En strindbergsk bok som söker sanningen i striden, skönheten i hatet. Han gör det med en intensitet som ingen prosadebutant sedan Nikanor Teratologen, vars nemesis och like han är." Ragnar Strömberg, Aftonbladet "Ett öga rött är en viktig debut, inte bara för att den fyller ett tomrum, utan för att den bryter mot några av de förväntningar som genren väcker." Ingrid Elam, Expressen
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ett öga rött. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Riktigt bra!
    Bokdjungeln , 7 mars 2019

    Att jag inte hade läst/lyssnat på denna bok innan är för mig ett mysterium. Den är riktigt bra! Uppläsaren Hamadi Khemiri har en härlig inlevelse och boken blir därför mer levande. Språket är långt ifrån den korrekta svenska som annars brukar fylla böcker, men eftersom författaren har gjort ett medvetet val med detta så blir boken ännu bättre.
    Jag kan tänka mig att många unga kan känna igen sig i huvudkaraktärens letande i vem han är. Han har utländskpåbrå men är född i Sverige. Samhälle... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jonas Hassen Khemiri