Återstoden av dagen (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (254.5 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Reine Brynolfsson
Utgivningsdatum
2017-11-22
Utmärkelser
Nobelpriset
Förlag
Bonnier Audio
Översättare
Annika Preis
Illustratör/Fotograf
Jon Holm
ISBN
9789176518359

Återstoden av dagen Ljudbok

(19 röster)  |  Läs 4 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2017-11-22

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Romanen om mönsterbutlern Stevens som ger sig iväg i sin husbondes bil på sitt livs första semester har blivit en modern klassiker. Författaren låter med ojämförlig mästerlighet den korrekte butlern ta läsaren med på en resa genom den engelska landsbygden 1956. Och genom sina egna minnen. Återstoden av dagen är en sorglig och humoristisk betraktelse över den vanliga människans demokratiska ansvar och en skarpsinnig och ironisk berättelse om missriktad idealism.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Återstoden av dagen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk!
  Malin, 12 november 2019

  En helt fantastisk bok, jag älskade den. Den reckomenderas varmt.

 2. Plikten framför allt
  J.T.J, 13 oktober 2018

  Fascinerande att läsa hur en människa kan åsidosätta sina känslor och åsikter framför sitt ämbete. Jag blir arg på Stevens när han inte själv inser att han känslor för Miss Kenton. Hursomhelst en mycket välskriven bok som jag mycket väl förstår blev film där Antony Hopkins måste vara som klippt och skuren för rollen.

 3. En butlers dåliga självkänsla
  Lars Bondelind, 8 juli 2018

  Varför anses denna bok bidra till att erhålla litteraturens prestigepris? Det är en ohyggligt långsam historia om en butler som tvivlar på sin roll och sitt yrkes mening. Centralfrågan han bär på är hur han bäst gör sitt jobb med värdighet, en fråga som naturligtvis är mer relevant i klassamhällets England och under förra seklet då historien utspelar sig. En bok om livet i extremt stela kulturer som t.ex. den Brittiska och den Japanska.

 4. Borde vara 4,5 :-)
  - (Hemma), 4 maj 2018

  O så bra. Tror det är den första nobelpristagare jag läst, men det gav mersmak om alla är av denna "kaliber". Lättläst, roande med härliga beskrivningar om mellankrigstidens England, och det folk som då levde och dessas villkor.
  Läs den och jämför med var vi är idag. Det är knappt 100 år emellan.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Kazuo Ishiguro