I kroppen min : resan mot livets slut och alltings början (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (245.2 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Martin Wallström
Utgivningsdatum
2018-08-15
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789176519523
I kroppen min : resan mot livets slut och alltings början (ljudbok)

I kroppen min : resan mot livets slut och alltings början Ljudbok

(13 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2018-08-15

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
I mars 2011 fick Kristian Gidlund sin första cellgiftsbehandling mot den nyligen upptäckta magcancern. Han började skriva en blogg, "I kroppen min". Ett halvår senare såg det ut som om behandlingen hade lyckats. Men i augusti 2012 hade cancern kommit tillbaka och visade sig vara obotlig. De starkt berörande texterna i Kristians blogg blir nu bok.

"Jag fick beskedet på en torsdag, strax innan jag skulle äta pannkakor. Men det började långt innan dess. Så klart. Jag ska försöka berätta. Jag ska försöka.

Och redan där misslyckas jag. Har skrivit och raderat alldeles för länge nu. Det här är nog en självisk bok. Skapad av mig själv. För mig själv. Och om du vill läsa får du gärna göra det. Men det här är mitt sätt att hantera den här situationen. Mitt sätt att tygla det som har tvingat sig in i mitt liv. Som jag måste leva med. Jag hade tänkt berätta hur allt började, hur jag har tänkt sedan den där torsdagen. Jag hade tänkt berätta om vilka känslor som har osat, fräst och dundrat inom mig. Men jag orkar inte vara saklig. Inte vara föredömligt dramaturgisk i berättandet. Inte nu. Kanske senare.

Men det finns något som jag måste berätta. Och om det upprör någon att det var på det här viset som ni fick reda på det, så är jag ledsen för det. Förlåt. Men ingen är mer upprörd över det här än jag. Jag lovar. Det finns något som jag måste berätta. Jag har cancer.

Allting har förändrats. I morgon börjar min cellgiftsbehandling. Och den där torsdagen åt jag mina pannkakor kalla."
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av I kroppen min : resan mot livets slut och alltings början. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk
  -, 25 juli 2023

  Om fler vågade vara så ärliga och öppna om känslor som författaren så kanske världen skulle se annorlunda ut.

 2. Gripande med stort avtryck
  ., 30 mars 2021

  Gripande. Stundvis smärtsam att ta sig igenom, stundvis otroligt vacker i hans sätt att defienra det viktigaste och allra vackraste i livet; Alltid med en naken närvaro. Kristians längtan och kärlek till livet får hans ord att lämna ett stort avtryck i läsaren, öppnar ögon. Boken krossar ditt hjärta, långsamt. Många tårar fälls av orden, orden inspirerar och livets sårbarhet och orättvisa blottas. Du går från boken trasig, men av hans ord också större, mer förstående och mer uppmärksam och ta... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Kristian Gidlund

 • I kroppen min : vägsjäl

  Kristian Gidlund

  "Vår berättelse närmar sig sitt slut. Och vår figur klamrar sig fast på vrakets krutdurk på det öppna havet. Molnen hopar sig. Från och med nu blir allt han skriver korta fragment som han ristar in i tunnans trä." Efter den hyllade debut...

 • Mot monsunens hjärta : reportage och intervjuer

  Kristian Gidlund

  "Skrivandet blev min väg tillbaka. Mitt sätt att bygga upp mitt självförtroende. Mitt sätt att bevisa något, men för vem och varför blev allt otydligare ju längre tiden gick." Kristian Gidlund Efter den mycket uppmärksammade I kroppen min kommer n...