Bordel de mode : kläder som kultur och personligt uttryck - en skymt av framtiden (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Telegram Journalistik
Antal sidor
33
Utgivningsdatum
2015-02-11
Förlag
Telegram Förlag
Dimensioner
190 x 120 x 5 mm
Vikt
43 g
ISBN
9789176570241

Bordel de mode : kläder som kultur och personligt uttryck - en skymt av framtiden

Häftad,  Svenska, 2015-02-11
100
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den här texten publicerades ursprungligen i boken Bordel de mode 2002

"Svenskans och engelskans trend, på franska tendance, är ett begrepp som ofta förknippas med det som ligger i tiden, sådant som uppfattas som modernt vid en viss tidpunkt. Men i själva verket utgörs trender av längre förlopp, ständiga flöden som påverkar utvecklingen under en längre tid och som därmed också är av social, kulturell, politisk och ekonomisk betydelse. Till skillnad från modeflugor, som är mer nyckfulla, kortlivade och oförutsägbara, är trender möjliga att avläsa och tolka till begripliga sammanhang. Trender handlar om värderingar och attityder som påverkar det kommersiella uttryck som kallas mode. Genom att identifiera trender går det att få en uppfattning om det kommande, en skymt av framtiden."

Cay Bond som ursprungligen är journalist (CLIC, DV, Form, TV4) och länge rapporterat från den internationella mode och designscenen. 1978 blev hon rekryterad till den första trendbyrån Promostyl i Paris. Där utvecklade hon sin kunskap med trend och omvärldsanalys som kommunikatör och analytiker. Cay skriver, föreläser och presenterar sina analyser ur ett sociokulturellt perspektiv, idag med tonvikt på utvecklingen inom mode och design marknaden med hänsyn till miljö, ekonomi, etik och nya marknadsvärderingar. Cay har skrivit flera böcker och några används som studielitteratur på universitet.

Telegram Journalistik ger ut god journalistik som publicerats genom tiderna - i bokform. Krönikor, essäer, reportage, artiklar, spännande features, djuplodande intervjuer, grävande reportage - journalister från den så omsusade magasinsboomen under 80-, 90- och 00-talet öppnar sina digra arkiv, och det har skrivits fantastiska texter även innan dess som nu kan tillgängliggöras igen. Det skrivs dessutom nya texter, som nu kan läsas direkt - i en e-bok eller en tryckt bok, läsaren väljer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bordel de mode : kläder som kultur och personligt uttryck - en skymt av framtiden
  2. +
  3. Lilla boken om Chanel by Lagerfeld : historien om det ikoniska modehuset

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lilla boken om Chanel by Lagerfeld : historien ... av Emma Baxter-Wright (inbunden).

Köp båda 2 för 238 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Cay Bond

  • Stilikon & filantrop : Marianne Bernadotte

    Carl Otto Werkelid, Tina Magnergårds Bjers, Cay Bond, Onita Wass

    Hon har stått på Dramatens scen, umgåtts i Paris salonger och varit påpassad av paparazzifotografer. Men också hjälpt unga forskare och konstnärer genom grundandet av olika stiftelser. Möt Marianne Bernadotte - skådespelerska, filantrop, medmännis...