Samlade komedier 1 (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Telegram klassiker
Antal sidor
655
Utgivningsdatum
2015-04-16
Förlag
Telegram Förlag
Medarbetare
Evans, Sebastian (foto)
Dimensioner
235 x 155 x 42 mm
Vikt
1182 g
SAB
Hce.02
ISBN
9789176570616
Samlade komedier 1 (häftad)

Samlade komedier 1

Häftad,  Svenska, 2015-04-16
518
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Samlade komedier 1 Kan levereras innan julafton
För dig som älskar vackra böcker! I ett unikt samarbete med konstnären Sebastian Evans ger Telegram ut samtliga 40 verk av William Shakespeares skådespel och sonetter. Pjäserna släpps var för sig men även i två samlingsvolymer. Vi har nu kommit till komedierna. Alla 40 bokomslag är ett fotografiskt verk och tillsammans bildar böckerna en karg och vacker fond till Shakespeare fantastiska dramer.

Du får dessutom e-boken på köpet via en unik kod inuti boken.

OM PJÄSEN
Shakespeares influenser sträcker sig över litteraturens gränser och finns att hitta i en mängd olika konstnärliga yttringar. Författare som Thomas Hardy, William Faulkner och Charles Dickens har influerats av honom, men han har även inspirerat till musikaliska verk så som Giuseppe Verdis operor Othello och Falstaff. Inom psykologin hämtade Sigmund Freud inspiration från Shakespeare, särskilt tragedin Hamlet, när han formulerade sina teorier om människans natur.

OM ÖVERSÄTTAREN
I översättning av Carl August Hagberg, den store Shakespeare-kännaren och före detta ledamot för Svenska Akademien, ger Telegram ut samtliga tragedier, komedier, sonetter och historiska skådespel av William Shakespeare. Hagbergs översättning från 1800-talets andra hälft tillhör den svenska litteraturhistoriens högst skattade. Vi har därför inte velat göra större redigeringar i texten, förutom att rensa bort viss ålderdomlig stavning för att öka läsbarheten.

Samlade komedier 1 innehåller 7 av Shakespeares komedier: Två ungherrar från Verona, Så tuktas en argbigga, Förvillelser, Kärt besvär förgäves, En midsommarnattsdröm, Köpmannen i Venedig, Muntra fruarna i Windsor.

Omslag: Sebastian Evans (http://www.sebastianevans.com/)
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Samlade komedier 1
  2. +
  3. Samlade komedier 2

De som köpt den här boken har ofta också köpt Samlade komedier 2 av William Shakespeare (häftad).

Köp båda 2 för 1045 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av William Shakespeare