Den motvillige narren : ett porträtt av skådespelaren Gösta Ekman (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Telegram Journalistik
Antal sidor
19
Utgivningsdatum
2015-05-11
Förlag
Telegram Förlag
Dimensioner
178 x 105 x 2 mm
Vikt
34 g
SAB
Ikz Ekman, Gösta
ISBN
9789176571248

Den motvillige narren : ett porträtt av skådespelaren Gösta Ekman

Häftad,  Svenska, 2015-05-11

Slutsåld

Ursprungligen publicerad i Göteborgs-Posten Två dagar 2001-02-03

"När vi vandrar genom Haga är Gösta Ekman som en parodi på den avige konstnären. Hans kommentarer är korthuggna och han verkar tycka att fotografen och jag är måttligt proffsiga och intressanta. Men någonstans i höjd med Gillestugan på Järntorget vänder det. Solen skiner och man ser hur kroppsspråket förändras och det där strama ansiktsdraget är åtminstone nästan helt borta.

-Det som är roligt är att jobba, men det är alltid obehagligt att se resultatet. Jag lider av en obesvarad kärlek till mig själv. Jag upplever mig som en mycket kluven person. Jag visar mig offentligt hela tiden, jag utsätter mig för att bli sedd samtidigt som jag avskyr att se mig själv. Det är så dubbelt och det är lätt att förstå människor som undrar varför man gör det om det är så jobbigt."

Martin Röshammar, född 1971, är journalist med bakgrund på Jönköpings-Posten, Göteborgs-Posten och Stockholm News. Har frilansat sedan 2001, förutom en utflykt till Punkt SE där han var sportchef. Har sedan länge fastnat i personporträttsträsket hos tidningar som GP:s helgbilaga Två Dagar, Fokus och Fönstret. Där trivs han bra, även om han då och då kryper upp därifrån och skriver om fotboll, populärkultur eller språkbråk i Belgien.

Telegram Journalistik ger ut god journalistik som publicerats genom tiderna - i bokform. Krönikor, essäer, reportage, artiklar, spännande features, djuplodande intervjuer, grävande reportage - journalister från den så omsusade magasinsboomen under 80-, 90- och 00-talet öppnar sina digra arkiv, och det har skrivits fantastiska texter även innan dess som nu kan tillgängliggöras igen. Det skrivs dessutom nya texter, som nu kan läsas direkt - i en e-bok eller en tryckt bok, läsaren väljer.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Martin Röshammar