Han den snälle : ett porträtt av tv-profilen och journalisten Arne Weise (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Telegram Journalistik
Antal sidor
19
Utgivningsdatum
2015-05-11
Förlag
Telegram Förlag
Dimensioner
178 x 110 x 3 mm
Vikt
33 g
SAB
Lz Weise, Arne
ISBN
9789176571286

Han den snälle : ett porträtt av tv-profilen och journalisten Arne Weise

Häftad,  Svenska, 2015-05-11
103
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Ursprungligen publicerad i Göteborgs-Postens Två dagar 2002-12-21

"Nästan 40 år i rutan har det blivit, eller så kan vi låna Arne Weises egen förklaring; då har han varit gift med Sveriges Television under fyra decennier. Det är också det enda äktenskap som överlevt och det är kanske inte så konstigt när det handlar om en man som valt att först sitta och tända ljus i direktsändning jul efter jul, för att sedan åka hem. Väl hemma blev det en snaps, på med videon och så gicks hela sändningen igenom.

-Alla vill säga att här är jag, jag tror att varenda människa vill säga det. Det är bara det att somliga kan göra det på andra sätt. Dessa är betydligt starkare än vad jag är, betydligt mera medvetna om sitt eget värde än vad jag nånsin har varit, säger Arne Weise och gissar att det beror på hans uppfostran."

Martin Röshammar, född 1971, är journalist med bakgrund på Jönköpings-Posten, Göteborgs-Posten och Stockholm News. Har frilansat sedan 2001, förutom en utflykt till Punkt SE där han var sportchef. Har sedan länge fastnat i personporträttsträsket hos tidningar som GP:s helgbilaga Två Dagar, Fokus och Fönstret. Där trivs han bra, även om han då och då kryper upp därifrån och skriver om fotboll, populärkultur eller språkbråk i Belgien.

Telegram Journalistik ger ut god journalistik som publicerats genom tiderna - i bokform. Krönikor, essäer, reportage, artiklar, spännande features, djuplodande intervjuer, grävande reportage - journalister från den så omsusade magasinsboomen under 80-, 90- och 00-talet öppnar sina digra arkiv, och det har skrivits fantastiska texter även innan dess som nu kan tillgängliggöras igen. Det skrivs dessutom nya texter, som nu kan läsas direkt - i en e-bok eller en tryckt bok, läsaren väljer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Han den snälle : ett porträtt av tv-profilen och journalisten Arne Weise
  2. +
  3. Kol : energivår i Wyoming

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kol : energivår i Wyoming av Klas Lundström (häftad).

Köp båda 2 för 252 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Martin Röshammar