Rapport från fronten mot IS : dagboksanteckningar från kriget i Irak och Syrien (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2017-03-27
Förlag
Stevali
Medarbetare
Torstensson, Carl (form) / Maranik, Alan (form)
Dimensioner
215 x 140 x 12 mm
Vikt
289 g
SAB
Koa.6
ISBN
9789176572184

Rapport från fronten mot IS : dagboksanteckningar från kriget i Irak och Syrien

(2 röster)  |   Läs 2 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2017-03-27
94
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Cyril Hellman reser med svenska YPG-befälet Rafael Kardari till Kurdistan för att göra en dokumentärfilm. Kardari som tidigare stridit i Kobane är Sveriges första soldat i kriget mot historiens kanske grymmaste krigarorganisation Islamiska staten. Hellman och Kardari åker tillsammans med en kvinnlig soldat till fronten i Irak för att sedan resa in i Syrien och delta i striderna. Under resan för Hellman en dagbok som för tankarna till en spännande thriller. Han registrerar, observerar, filmar och resonerar kring IS grymheter för att slutligen hamna i eldstrid. Delar av dagboken har tidigare publicerats på kontro.se men ges nu ut i bokform tillsammans med en historik över terrororganisationens väg från gerillagrupp i det ockuperade Irak till al-quida och slutligen IS.

"En naket uppriktig beskrivning av kriget i norra Syrien och Irak under några veckor i våras"
Stig Larsson, Expressen

"Just som genom att Hellman berättar också om de dagar då inget speciellt händer får man en autentisk bild av hur det är vid fronten. Boken är kort och lättläst. Hellman skriver medryckande"
Svante Lundgren, HUJUÅDÅ-Assyriska Riksförbundets tidning.

"Att rapportera i dagboksform gör att bilderna därifrån blir så mycket mer levande för mig. Alla små, jag kan ju inte kalla dem vardagliga, även om det säkert blev någon slags vardag för Cyril, men ja, de små detaljerna som ryms i hans anteckningar blir något annat än de mer svepande referat jag får från dagstidningarna. Mer intimt, men också mer skrämmande. Och mer personligt förstås. Det är i det personliga jag hittar de ord och rader som gör att det här kriget blir svårare att lägga ifrån sig"
Johanna Ögren, Bokhora.se

Om författaren
Cyril Hellman är författare, filmare och flerfaldigt prisbelönad journalist. Han är chefredaktör för Kontro och har tidigare skrivit för dagstidningar som Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter, Sydsvenskan och Göteborgs posten samt magasin som Vice, ETC och Situation Stockholm
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Rapport från fronten mot IS : dagboksanteckningar från kriget i Irak och Syrien
 2. +
 3. Historien om Sverige : från stormakt till världens modernaste land

De som köpt den här boken har ofta också köpt Historien om Sverige : från stormakt till värld... av Bo Eriksson (inbunden).

Köp båda 2 för 393 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Rapport från fronten mot IS : dagboksanteckningar från kriget i Irak och Syrien. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande reportage
  Sara, 10 november 2020

  Ett reportage som inleds i Irak fortsätter in i en illegal resa in i Syrien och antar formen av en thriller med mycket läskigt slut. Bra filosofiska resonemang om krig och ondska.

 2. Stenhård
  Jonas Mårtensson, 8 mars 2019

  Bland det mest laddade jag har läst på senare år samtidigt filosofisk och resonerande skriven med lätt hand. Man får också en bra överblick över orsakerna till IS dess historia och kommande fall. Boken är lite som en thriller fast i dagboksform.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Cyril Hellman