Höstsol (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (495.6 MB)
Språk
Svenska
Serie
Höstserien (del 1)
Inläsare
Niklas Engdahl
Utgivningsdatum
2017-08-28
Upplaga
1
Förlag
Massolit förlag
ISBN
9789176791806

Höstsol Ljudbok

(65 röster)  |  Läs 7 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2017-08-28

Styckköp

174

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Det är tidig september och i Stockholms skärgård pågår ännu en ubåtsjakt, men den här gången lyckas en privatperson fånga något på bild, något som sätter stor press på det redan skakiga världsläget.

På Generalstaben i Moskva tar en överste ett livsavgörande beslut, och en diplomat vid ryska ambassaden är allt annat än det han utger sig för att vara. Samtidigt gör ett amerikanskt specialförband i Irak en upptäckt som kommer att få ödesdigra konsekvenser.

På hemmaplan försöker Johanna lägga all sin energi på sitt repövande kompani istället för på sitt havererade förhållande. Hennes ex Jonas börjar sitt nya jobb som beredskapshandläggare i Uppsala medan hans bror Christian placeras ut som livvakt hos den excentriske och svårhanterade utrikesministern. Snart börjar det gå upp för dem alla att den trygga verklighet de så länge tagit för given sakta men säkert är på väg att förändras.

Ingenting är som det verkar. Är de alla bara marionetter i ett säkerhetspolitiskt spel med de allra högsta av insatser? Vem håller egentligen i trådarna när utvecklingen i världen tar en fasansfull vändning?

Höstsolär den första delen i en rafflande säkerhetspolitisk thriller som utspelar sig i en framtid som ligger obehagligt nära vår egen tid, och som tar avstamp i dagens säkerhetspolitiska läge.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Höstsol. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra!
  -, 24 augusti 2022

  Bra bok i sann Wilderäng-stil, måste läsa nästa, nu!

 2. Bombastisk krigsskildring
  Ida C, 14 oktober 2019

  Oönskat verklig utgångspunkt för en krigsskildring. Med ett detaljerat språk och en närhet till det aktuella politiska läget är boken en spännande och tankeväckande bladvändare.

 3. Högt tempo men klichéfylld
  -, 11 februari 2019

  Jag har länge uppskattat denna genre av högoktaniga techno-thrillers trots att känslan av realism ibland får stå tillbaka för att driva berättelsen framåt. I Höstsol haglar klichéerna tätt med skurkaktiga ryssar, övermänskliga specialoperatörer och minst sagt endimensionella personporträtt. Dessutom är det stora-skämskudde-varning på hur relationer mellan män och kvinnor beskrivs av författaren. Detta drar ner betyget från en i övrigt actionfylld historia med en spännande grundpremiss.

 4. Rekommenderas starkt
  Westberg, 22 november 2018

  Trovärdig? Ja och nej. Man kastas mellan eventuell verklighet och fiction på ett fängslande och beroendeframkallande sätt. Kanske lite väl " cliche'igt snaskig" emellanåt.

 5. Spännande
  Andreas, 8 juli 2018

  Bra spänning med mycket militärnördande. Dock var vissa relationer i boken en aningen töntiga och beteenden lite udda. Men den var helt klart läsbar/lyssningsbar. Man känner med folket i boken även när dom gör eller säger saker som kan vara lite cringe.

 6. Nu väntar jag ivrigt på "våren"
  Lakeflower, 10 juni 2018

  Wilderäng övertygade mig som läsare med "vinter" och "sommar"-böckerna. Höstsol är spännande och välskriven och ordentligt researchad och, framför allt, känns mycket aktuell. Väntar nu ivrigt på en sista årstidbok av Wilderäng

 7. Troligt scenario?
  Tommy G, 2 juni 2018

  Som gotlänning o fd teknisk officer är jag imponerad över författarens
  kunskaper om organisation och ledningssystem i Försvarsmakten.
  Gotland har alltid haft ögat mot öster!
  Är det så här som "ryssen" skall gå till väga för att ta Gotland?
  Spännande!

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Lars Wilderäng