Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
174
Utgivningsdatum
2017-04-18
Upplaga
1
Förlag
Weyler Förlag
Översättare
Urban Andersson
Originaltitel
Historie om et ektenskap
Dimensioner
177 x 109 x 10 mm
Vikt
96 g
SAB
Hce
ISBN
9789176810699

Berättelse om ett äktenskap

(62 röster)  |   Läs 6 recensioner
Pocket,  Svenska, 2017-04-18
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
»Vårt äktenskap liknade inte något annat äktenskap, hade hon tänkt, men nu förstår hon inte vad hon menade med det.«

"Jag måste föreställa mig hur det var för henne den våren, en av dagarna innan allt hände." Så lyder en av de första meningarna i denna roman om ett äktenskap, skildrat efter att kärleken tagit slut. Han försöker se sig själv och förhållandet genom henne, som han tänker sig att hon kan ha upplevt det. Det blir en berättelse om kärlek, om vad kärlek är och kan vara, om de stora förhoppningar vi har på oss själva och på varandra.

Geir Gulliksen har som poet, romanförfattare, essäist och förläggare satt sin prägel på norsk litteratur under flera decennier. Berättelse om ett äktenskap utkom i hemlandet Norge hösten 2015 och den har nominerats till Nordiska rådets litteraturpris.

"...en bok man vill prata med andra om, i timmar." Aftonbladet

"En vanlig, samtida, sårbar, jämlik man. Det borde inte kännas så originellt som det gör att möta honom i en roman." Kulturnytt, SR

"...mycket bättre än alla andra relationsromaner just nu." Yukiko Duke, Gomorron Sverige

"Berättelse om ett äktenskap" är en skir, poetisk och mycket vacker bok om kärleken, dess upphörande och de spår den lämnar kvar." Expressen

"Det är storartat genomfört, och romanen har med all rätt nominerats till Nordiska rådets litteraturpris. Sydsvenskan

"Ett tecken på att du antagligen stött på en stor konstnär är att hen kan ta ett urgammalt, känt tema och ge det nytt liv. Bortom klichéer och kända knep. Som här. Norrmannen Geir Gulliksen berättelse är inte unik, tvärt om, men han berättar den som om den vore helt ny." Norrköpings-Tidningar
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Berättelse om ett äktenskap
 2. +
 3. Se på oss nu

De som köpt den här boken har ofta också köpt Se på oss nu av Geir Gulliksen (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Berättelse om ett äktenskap. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ambivalent och förvirrande
  Fabbe, 1 augusti 2023

  Förvirrande bok för mig. Å ena sidan är språket mycket bra och utanförperspektivet av den ena huvudkaraktären som beskrivs helt utifrån berättarjaget är för mig ett nytt grepp och något som tilltalade mig mycket. Å andra sidan är karaktärerna såsom dom beskrivs av berättarjaget kompletta idioter båda två och helt orelaterbara för mig.

  Denna ambivalens gör mig kluven och förvirrad.

 2. Poetiskt språk men lite väl märkliga karaktärer
  @bokslukarfeministen, 27 april 2020

  Jag vet ärligt talat inte riktigt vad jag tycker om denna bok. Jag gillade verkligen språket i den och den är skriven på ett väldigt poetiskt sätt som är trevligt att läsa, men jag upplevde karaktärerna som jättemärkliga, helst mannen som är berättarrösten. Vid flera tillfällen fick jag dessutom obehagliga vibbar av honom och att han hela tiden säger saker som han sedan Inte klarar av att upprätthålla. Och hon kändes bara mjäkig på något sätt. Av mig får den ⭐⭐/5!

 3. Underbart språk
  Läshuvudet, 7 februari 2018

  Språket i den här romanen är alldeles fantastist. Vill ha det sagt. För jag njöt verkligen av det. Däremot blir jag oerhört trött på det självömkande berättarjaget som objektifierar sin hustru och till slut får betala priset för det.

 4. Läsvärd

  Ruggig att ta till sig. Sätter ens eget äktenskap i backspegeln.... hon är inte så trevlig. Och vet vet inte vad jag ska anse om männen (?)

 5. Nytt perspektiv
  kicki42, 11 augusti 2017

  Intressant att läsa om hur mannen i relationen analyserar hur han antar att hans partner ser på hur deras äktenskap spricker. Var det möjligen han som skapade anledningen till att hon gick???

 6. Fin historia
  bokmalen (Luleå), 4 augusti 2017

  En historia som får dig att tänka efter vad som betyder något i livet.
  Människan är skör...det finns mycket att prata om som vi inte gör

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Geir Gulliksen