Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
179
Utgivningsdatum
2018-02-07
Upplaga
1
Förlag
Weyler förlag
Översättare
Arvid Nordh
ISBN
9789176811115

Ärr E-bok

(1 röst)
E-bok,  Svenska, 2018-02-07

Styckköp

169
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Jónas är 49 år, islänning, frånskild, besatt av att reparera saker, och det är länge sedan han kände en kvinnas kropp nära sin egen. Han har tappat lusten att leva, frågan är bara hur han ska göra. Han besöker sin gamla mor, som glömmer besöket fem minuter senare. Han försöker låna ett gevär av sin gode vän Svanur som bara vill tala om annat.

För att hans enda dotter Gudrun inte ska behöva ta hand om hans döda kropp, reser han utomlands, till ett land utan namn, och tar in på Hotel Silence. Han ger sig själv sju dagar att lyckas, skapelsen baklänges liksom. Under tiden upptäcker han saker han inte visste om både sina egna, och andras, ärr. Audur Ava skildrar nu som i de tidigare romanerna en isländska vardag med ett slags egen svart humor.

Audur Ava Ólafsdóttir tilldelades 2016 såväl det finaste isländska litteraturpriset som bokhandlarnas pris för romanen Ärr. Hon har tidigare två romaner på svenska, Rosa Candida (2015) och Den sista kvinnan (2017)
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Audur Ava Ólafsdottir

  • Rosa candida

    Audur Ava Ólafsdottir

    Lobbi är en ung islänning som ärvt en passion för trädgård och rosor av sin tidigt döda mor, nu drömmer han om att ge nytt liv åt en nästan bort¿glömd kloster¿trädgård i södra Europa. Han lämnar Island, sin far och sin autistiske yngre bror, men o...

  • Den sista kvinnan

    Audur Ava Ólafsdottir

    Nyårsafton i Reykjavik. Flóki (maken) till Maria (makan): "Du är kvinnan i mitt liv." Sedan lämnar han henne och flyttar ihop med en man. Maria, som fallen från alla skyar, söker tröst och råd hos grannen Perla, en mycket kort kvinna, terapeut och...