Lusten och ensamheten : En biografi över Hjalmar Söderberg (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
595
Utgivningsdatum
2018-08-16
Upplaga
1
Förlag
Weyler Förlag
Medarbetare
Wohlfahrt Larsson, Elsa (form)
Dimensioner
210 x 135 x 40 mm
Vikt
833 g
SAB
Gcz Söderberg, Hjalmar
ISBN
9789176811139
Lusten och ensamheten : En biografi över Hjalmar Söderberg (häftad)

Lusten och ensamheten : En biografi över Hjalmar Söderberg

(4 röster)
Häftad Svenska, 2018-08-16
102
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Ny utgåva med kommentarer och litteraturförteckning!

Hjalmar Söderberg är, jämte Selma Lagerlöf och August Strindberg, den mest levande och lästa av de stora svenska författarna från det förra sekelskiftet. Hans roman Doktor Glas ger upphov till nya romaner och dramatiseringar, hans mest berömda pjäs Gertrud sätts upp om och om igen och nyligen blev Den allvarsamma leken svensk storfilm. Samtidigt är Hjalle, som vännerna kallade honom, relativt okänd som person. I Lusten och ensamheten tecknas Söderbergs porträtt i helfigur och i alla de nyanser han var en mästare att gestalta. Hans komplicerade förhållande till kvinnorna står i centrum för både hans liv och berättelsen om detta liv. Och staden Stockholm, som ingen annan skildrat med sådan ömhet och exakthet.

Jesper Högström är författare, kritiker i DN och översättare. Hans senaste roman var Drömmar av plåt, hans senaste översättningar Hillary Mantels romaner om Thomas Cromwell och Henrik VIII.

"Jesper Högström inte bara skrivit ett medryckande porträtt av en karl och hans tid, utan faktiskt förmedlar nya drag av den genomtröskade Söderberg." Ulrika Knutson, Dagens nyheter "

"Det finns på det hela taget en förlåtande underton i 'Lusten och ensamheten', som annars är en på flera plan rapp, skicklig och ytterst läsvärd biografi." Arvid Jurjaks, Sydsvenskan
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lusten och ensamheten : En biografi över Hjalmar Söderberg
  2. +
  3. Borde hålla käft : en bok om Märta Tikkanen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Borde hålla käft : en bok om Märta Tikkanen av Johanna Holmström (inbunden).

Köp båda 2 för 344 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jesper Högström