Imane (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
112
Utgivningsdatum
2019-04-23
Förlag
Type&Tell.
Illustratör/Fotograf
Tara Salim
Dimensioner
180 x 110 x 8 mm
Vikt
104 g
SAB
Cmdd
ISBN
9789176832066

Imane

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2019-04-23
155
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Imane betyder tro och författaren tror att alla människor har en lins de ser livet genom. Imane är ett litterärt teleskop som grundar sig i den unge muslimens vardag, tankar, känslor och erfarenheter. Essäsamlingen är uppdelad i de fem dagliga böner som troende muslimer ber, texterna slingrar sig från en tidig Fajr, Duhr, Asr, solnedgången vid Maghrib, och slutligen till sena Isha.

Då Imane betyder tro, väljer Mariama Jobe att tro på skör litteratur förmår att humanisera muslimer som median med stor omsorg velat måla upp som terrorister.

För de muslimer som terroriseras av omvärlden, erbjuder boken Imane honung och skyddsnätt, påminnelser och andrum. Och för de som inte tror på en högre makt skänker Jobe en dadel att bryta fastan med, för vi alla går hungriga efter mening.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Imane
  2. +
  3. Muhammed

De som köpt den här boken har ofta också köpt Muhammed av Klas Grinell (häftad).

Köp båda 2 för 334 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Imane. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Imane går inte att beskriva.
    Shohani, 15 maj 2019

    Helt fanstastiskt, vilken resa, vilka känslor, vilken upplevelse. Mariamas. berättelser och poesi ger en inspirationen till att fortsätta manifestera sin mening i livet. SubhanAllah

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Mariama Jobe