Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Moskva Noir (del 3)
Antal sidor
379
Utgivningsdatum
2017-09-20
Upplaga
1
Förlag
Massolit
Dimensioner
177 x 108 x 25 mm
Vikt
206 g
SAB
Hc
ISBN
9789176911006
Den sovande spionen (pocket)

Den sovande spionen

(39 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket,  Svenska, 2017-09-20
89
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
En ovanligt kall vinter håller Sverige i ett järngrepp och de politiska relationerna med Ryssland är minst lika kylslagna. Tom Blixen har återvänt till Stockholm efter många år i Moskva och arbetar för energibolaget Swekraft. Efter ett mystiskt möte med en högt uppsatt rysk tjänsteman avlider Toms chef, tillika företagets vd, till följd av förgiftning. Misstankarna riktas omedelbart mot Ryssland.

Men det som börjar med ett lönnmord eskalerar snabbt till någonting betydligt mer olycksbådande, när ett av Sveriges största kärnkraftverk utsätts för ett förödande sabotage. Tom Blixen och säkerhets polisen Sonny Hellkvist tvingas ta upp jakten på förövaren för att avvärja en internationell konflikt och stoppa en potentiell kärnkraftskatastrof.

Den sovande spionen är den tredje, fristående romanen i thrillerserien Moskva Noir. En skrämmande aktuell thriller som utkommer i samband med 30-årsminnet av Tjernobylkatastrofen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den sovande spionen
 2. +
 3. Silverview

De som köpt den här boken har ofta också köpt Silverview av John Le Carré (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Den sovande spionen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande och realistisk
  Leif Åke, 16 februari 2024

  En riktigt bra bok, en av de bästa jag läst. Man märket att författarna verkligen behärskar ämnet, både den tekniska biten och kulturskillnaderna mellan Ryssland och Sverige. Miljöerna känna äkta och levande, och handlingen är upplagd på ett sätt som gör det både lätt att följa med i den inte alldeles enkla historien och samtidigt lockas att läsa vidare. Rekommenderas!

 2. Fantastisk
  Ingbritt Nyren, 23 juli 2022

  En otroligt spännande och läskigt realistisk roman om sovjetspioner som önskat hoppa av. Men de hålls kvar med hot och terror. Sovjet då Ryssland nu, den gamla maktstrukturen finns kvar.

 3. Den sovande spionen
  Yves Devolder, 26 maj 2022

  En spännande deckare som tar oss i världen av sovjet spioneri från 1990-talet tills 2014 och verkar fortfarande sann idag när man ser vad händer i Ukraina och hur Ryssland inte skiljer mycket från Sovjetunionen.

 4. Nyfiken på mer
  Gun Jeanette Ljungdahl, 25 februari 2021

  Första boken jag läser av dessa författare får mig till att vilja hitta fler titlar

  Spännande från början till slut...

 5. De gör det igen
  Carolina , 14 augusti 2018

  Grebe och Leander-Engström levererar ännu en otroligt bra deckare/triller, som är väldigt svår att släppa. Jag väntar med spänning på fortsättningen.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av författarna