Bortom nya horisonter : med Malinda IV på de stora haven (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
322
Utgivningsdatum
2018-04-20
Upplaga
1
Förlag
Isaberg förlag AB
Medarbetare
Lundberg, Eva (foto) / Lundberg, Leif (foto)
Dimensioner
255 x 196 x 25 mm
Vikt
1086 g
SAB
Nt
ISBN
9789176949818
Bortom nya horisonter : med Malinda IV på de stora haven (inbunden)

Bortom nya horisonter : med Malinda IV på de stora haven

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2018-04-20
298
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Under flera års tid, planerar, ritar och bygger sig Eva och Leif en båt för en segling bortom nya horisonter, jorden runt.
En månförmörkelse i Sydkinesiska sjön i drakens år, är ett magnifikt skådespel. Malinda är ankrad på första parkett. Natthimlens slöjmoln dras undan. Ridån går upp. Med ett stort leende och en persikofärgad mössa, neddragen till långt över öronen, gör huvudrollsinnehavaren entré på scenen. Inkaindianernas pumaögon ser på. Södra korsets stjärnbild förmår precis höja sig över vulkantopparna, så här knappt 10º under ekvatorn, medan vintergatans alla stjärnor avtecknar sig, som ett ändlöst, långsträckt korallrev över himlascenen. Venus sover och har ännu inte vaknat. Alla mina stjärnor och jag ser andäktigt på. Sakta, sakta glider persikomössan av och månen själv träder fram. Jag kryper ner i min hängmatta, som i en kokong, och ser hur den citrongula, runda månen lyser upp vår jordiska åskådarplats. Min alldeles egen himlateater ute i universum, har bjudit på en föreställning, som aldrig går i repris.
Är vi universums center? Finns det liv bortom vår horisont? Inom mig snurrar tankehjulet ...

Åtta års spännande segeläventyr på jordens alla hav, intressanta möten med främmande kulturer och människor i 66 olika länder, finns samlade i 33 kapitel, tillsammans med talande bilder.
Med öppna sinnen, självironi och en stor portion humor, beskrivs i målande ord deras många upplevelser. Boken visar på att mycket är möjligt och går att klara av, mer än man tror sig om, den visar också hur, under resans gång, nya funderingar och det upplevda färgar av sig på besättningen ombord.

Botom nya horisonter handlar inte bara om en segelfärd på haven, utan också om en resa i det inre.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bortom nya horisonter : med Malinda IV på de stora haven
  2. +
  3. Korthuset : En domares berättelse om kickarna och spelet bakom världsfotbollen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Korthuset : En domares berättelse om kickarna o... av Jonas Eriksson, Anders Cedhamre (pocket).

Köp båda 2 för 373 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna