Natt över Oslo (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Serie
Svarta nejlikan (del 1)
Utgivningsdatum
2017-08-21
Förlag
Hoi Förlag AB
Dimensioner
215 x 142 x 20 mm
Vikt
339 g
SAB
Hc
ISBN
9789176970348
Natt över Oslo (häftad)

Natt över Oslo

(2 röster)
Häftad Svenska, 2017-08-21
230

15% rabatt med kod BF22 i kassan

Gäller t.o.m. söndag 27/11 när du handlar för minst 299 kr. Villkor

 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Den svenske diplomaten Harald Edelstam, med täcknamn Svarta nejlikan, anländer till Oslo 1942, mitt i deporteringen av de norska judarna till förintelseläger. 

Edelstam blir snabbt involverad i det smutsiga kriget mellan Gestapo och en spretig motståndsrörelse. Snaran dras åt runt den motståndscell som Edelstam tillhör, och han inser att hans diplomatiska immunitet inte längre kan skydda honom - hans liv är i fara. Han ställs inför ett vägskäl där hans val kommer att påverka både hans och hans vänners öden.

Natt över Oslo är en fiktiv gestaltning av autentiska miljöer, händelser och personer. Den utspelar sig i ett skymningsland med svek, hjältemod, falskspel, lögner och brutalitet; där ingenting är vad det synes vara, där ingenting är riktigt sant och ingenting är helt utan sanningshalt. 

Natt över Oslo är den första romanen i en Svarta nejlikan-trilogi. Författaren Mats Fors har tidigare kommit ut med fackboken Harald Edelstam - En berättelse om mod, humanitet och passion. Nu har turen kommit till en roman om Edelstams verksamhet i Norge under den tyska ockupationen. Mats har öst ur ett otroligt omfattande och rikt källmaterial.

"Det är tydligt att Mats Fors kan sin Edelstam (faktaboken Svarta nejlikan. Harald Edelstam - en berättelse om mod, humanitet och passion gav han ut redan 2009) och att åtskillig möda lagts på att få fram de rätta faktauppgifterna. Natt över Oslo är första delen i vad som ska bli en Edelstam-trilogi."

BTJ-häftet nr 16, 2017. Lektör Andreas Lenander
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Natt över Oslo
 2. +
 3. Kodnamn Mörkermannen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kodnamn Mörkermannen av Mats Fors (häftad).

Köp båda 2 för 401 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mats Fors

 • Svarta nejlikan : Harald Edelstam - en berättelse om mod, humanitet och passion

  Mats Fors

  Svarta nejlikan – diplomaten Harald Edelstam – handlade alltid i första hand som medmänniska, i andra hand som diplomat. Vad drev honom, och varför var han så hemlighetsfull om sina insatser? Svarta nejlikan är framför allt en skildrin...

 • Kodnamn Mörkermannen

  Mats Fors

  Andra världskriget fortskrider och Oslo står i lågor. Ammunitionsfartyget Selma har exploderat vid Filipstadskajen och ingen vet om det är sabotage eller olycka. Jørgen von Tangen har spruckit under tortyr och avslöjat alla i motståndscellen Zero ...