De sju nycklarna (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
305
Utgivningsdatum
2018-06-15
Förlag
Hoi Förlag AB
Dimensioner
180 x 110 x 15 mm
Vikt
170 g
SAB
Hc
ISBN
9789176970812

De sju nycklarna

(8 röster)  |   Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2018-06-15
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Rebecka vaknar av att en pistol pressas mot huvudet och att någon väser "The key" i örat. I rummet bredvid sover hennes två barn. Rebecka är en av sju internationella IT-profiler som bär nyckeln till internet. De träffas en gång i kvartalet i Washington för att uppdatera systemet som styr trafiken på internet. Om de inte gör det, kommer nätet gå ner och alla moderna samhällen gå under.

När nyckelbärare efter nyckelbärare blir utsatta för attentat, förstår Rebecka att hon måste gå under jorden. Med sina extrema hackerkunskaper gör Rebecka och hennes följeslagare allt för att lösa gåtan. Spåren pekar åt alla håll: kinesiska underrättelsetjänsten, nynazistiska organisationer och NSA.

Åsa Schwarz är tillbaka med en intelligent och gastkramande thriller i hackermiljö. De sju nycklarna finns i verkligheten, och en av bärarna är svenska.

Åsa Schwarz är författare, säkerhetskrönikör och IT-säkerhetskonsult. Hon har en fil kand i data- & systemvetenskap samt företagsekonomi och arbetar på Knowit. Hennes böcker har publicerats i 20 länder. År 2017 blev hon utnämnd till årets säkerhetsprofil.

Åsa brinner för att experimentera i gränslandet mellan teknik och författande. Därför var hon den första i Sverige som publicerade sina noveller i mobilen samt gjorde världens första facebook-thriller.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. De sju nycklarna
 2. +
 3. RansomTime

De som köpt den här boken har ofta också köpt RansomTime av Lena Karlin, Åsa Schwarz (inbunden).

Köp båda 2 för 314 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av De sju nycklarna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En tankeväckande thriller
  Dhana Deshnoor, 28 mars 2019

  Åsa Schwarz har skrivit en tankeväckande thriller i hackermiljö som heter De 7 nycklarna. Det finns 7 personer i världen som bär kodnyckeln till internet. En av dem är svensk. Rebecka vaknar en natt av att en pistolmynning trycka mot hennes tinning och en röst säger "The key!". Hon behöver inte fråga vilken nyckel som avses.

  Nyckelbärare efter nyckelbärare attackeras och Rebecka inser att hon måste gå under jorden. Hon inser också att hon måste använda sina hackerkunskaper till att ... Läs hela recensionen

 2. Välskriven och fängslande thriller
  Eva Ullerud, 22 augusti 2018

  De 7 nycklarna är en välskriven och fängslande thriller om den värld där de flesta av oss tillbringar så mycket tid och ändå vet så litet om: Internet. Åsa Schwartz lyckas beskriva händelserna i datavärlden så att de inte bara är spännande och håller fast läsaren utan dessutom är begripliga även för den som inte är datanörd. Skickligt och nästan omärkligt droppar hon faktakunskap till läsaren.

  Presentationen av de 7 nycklarna i bokens inledning är skicklig och de djupa och väl utveck... Läs hela recensionen

 3. Politiserad bok med dålig verklighetsförankring
  Peter, 20 augusti 2018

  Inte bara att Åsas politiska åsikter lyser igenom, storyn är även banal och föga överraskande. Bristen på sakkunskap inom såväl IT som polis och övriga organisationer gör att boken tappar all form av verklighetsförankring. Kort sagt vill jag ha pengarna tillbaka.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Åsa Schwarz