Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Enigmatrilogin (del 1)
Antal sidor
438
Utgivningsdatum
2019-08-21
Förlag
Hoi Förlag AB
Dimensioner
210 x 134 x 28 mm
Vikt
517 g
SAB
Hc
ISBN
9789176970980
Fågeln (häftad)

Fågeln

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad, Svenska, 2019-08-21
169
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
I landet Shabala har kriget rasat så länge någon kan minnas. Trots att Svala lever långt ifrån kriget och dess fasor präglas hela hennes tillvaro av det. Det finns bara två syften med hennes liv: hon ska föda barn och sedan ta värvning i armén.

Klasskamraterna kallar Svala för demon eftersom hon är vild och bråkar med alla. Varje dag efter skolan tar Svala med sig en bok ut i skogen - en bok som bara hon kan läsa skriften i. En dag möter hon ett underligt, fågelliknande väsen i skogen.

Fågeln berättar historier om en förlorad värld och hjälper Svala att utveckla mystiska krafter med hjälp av boken. Det dröjer inte länge förrän Svala blir indragen i en maktkamp som ligger utom hennes kontroll. Kan hennes nya krafter hjälpa henne att undfly sitt öde och kanske till och med sätta stopp för kriget?

Fågeln är Isabelle Törnqvists debutroman och första delen i den spännande fantasytrilogin Enigma om hopp, ondska och att ta makten över sitt eget öde. I de tre delarna får vi följa Svalas utveckling från tonåring till ung kvinna.

Om författaren:
Isabelle Törnqvist föddes 1994 i Göteborg där hon bor än idag. Hon har en utbildning inom Software Engineering och Management och vill gärna jobba inom mjukvaruutveckling. Isabelle har skrivit berättelser så länge hon kan minnas och använder sina karaktärer som kärl för att utforska olika teman som ondska och moral. Fågeln är hennes debut.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fågeln
 2. +
 3. Kirin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kirin av Isabelle Törnqvist (häftad).

Köp båda 2 för 346 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Fågeln. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fängslande och full av oväntade vändningar

  Likt flera andra nordiskt författade fantasyböcker präglas Fågeln av mystik och hemligheter. Boken är fullkomligt späckad av intriger och som läsare hålls man konstant på tårna. Precis när man tror att man lyckats lista ut hur det ska sluta så avslöjas något nytt som ändrar allt. Det var länge sedan jag läste en fantasybok på svenska och det tog ett litet tag att vänja mig men Svala är en sådan karaktär som helt enkelt är omöjlig att inte tycka om och detsamma gäller för flera andra av bokens... Läs hela recensionen

 2. Spännande fantasytrilogi
  Linda, 27 februari 2020

  Jag har läst Fågeln av Isabelle Törnqvist. Fågeln är första delen i Enigmatrilogin och utspelar sig i en dystopisk verklighet där alla som föds förväntas föda barn och sedan bli soldater för att försvara landet i ett långdraget krig.
  Svala är tolv år och annorlunda. Hon kan saker ingen annan kan, och hon tänker göra allt som krävs för att fly sitt syfte: att föda barn hon kommer tvingas överge för att sedan bli soldat.
  Jag tyckte mycket om både Svala med sitt typiska mittemellan barn... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Isabelle Törnqvist

 • Draken

  Isabelle Törnqvist

  I Shirin råder en ny ordningsmakt och Svalas inflytande är starkare än någonsin. Efter att ha konfronterats med sina mörka sidor börjar hon inse vilken roll hon har att fylla, att hon är den som ska leda folket mot frigörelse från CC och hans döds...

 • Kirin

  Isabelle Törnqvist

  Tre år har gått sedan Svala skildes åt från Ahren och upptäckte sanningen om vad som ligger på andra sidan av de skyddande murarna. När hon äntligen hittar Ahren har han förändrats. I hans ögon ser hon det mörker som fågeln Ho-o varnade henne för....