Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Dödskaravantrilogin (del 2)
Antal sidor
312
Utgivningsdatum
2019-09-21
Förlag
Hoi Förlag AB
Dimensioner
217 x 145 x 25 mm
Vikt
472 g
SAB
Hc
ISBN
9789176972045
Silverfloden (inbunden)

Silverfloden

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2019-09-21
231
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Silverfloden Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Den unge Gustaf Berzelii lämnar år 1898 ett krisande Luleå och en rik men förtryckande fader för att studera i Uppsala. Efter ett vilt studentliv hamnar han tillsammans med en studiekamrat i Monte Carlo där lyckan och deras planer på att uppnå ekonomiskt oberoende får ett abrupt slut. Gustaf, som inte vågar återvända till Sverige, tar rådet att bege sig till Argentina som då var ett av världens rikaste länder. Allt sägs vara möjligt där och emigrerande svenskar tar framgångsrikt för sig av den snabbt växande kakan.

Gustaf etablerar långvariga vänskaper med bokhållare Eklind och ryttmästare Hallström. Tillsammans blir de en del av den grupp svenska män som revolutionerar Argentinas jordbruk kring Rio de la Plata, Silverfloden, och under en period kontrollerar hela landets mejeribransch. Gruppen blir känd som Smörklicken. Men Gustaf inser snart att pengar och framgång inte är allt i livet och nya äventyr lockar.

Silverfloden är en berättelse om en ung mans frigörelse från det förflutna och skapandet av den egna framtiden i ett nytt land. Det är en fiktiv roman men det som händer har hänt eller skulle kunna hända och händer även idag. Boken är den fristående andra delen i Dödskaravantrilogin.

Mats Erasmie är civilekonom som utöver skrivandet driver startup-bolag och arbetar som utbildare och vd-stöd för ett antal medelstora bolag. Han har tidigare gett ut ett tiotal fack- och läroböcker inom försäljning och marknadsföring. Dödskaravanen var hans debut som romanförfattare och Silverfloden den andra delen i trilogin med underliggande teman som immigration, välstånd och integration.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Silverfloden
  2. +
  3. Dödskaravanen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dödskaravanen av Mats Erasmie (inbunden).

Köp båda 2 för 460 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mats Erasmie