Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
218
Utgivningsdatum
2020-08-21
Förlag
Hoi Förlag AB
Dimensioner
210 x 135 x 25 mm
Vikt
275 g
SAB
Hc
ISBN
9789176972274
Det enda jag kan göra är att gå (häftad)

Det enda jag kan göra är att gå

(10 röster)  |  Läs 6 recensioner
Häftad,  Svenska, 2020-08-21
171
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det enda jag kan göra är att gå Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Förälskelsen fick resten av världen att blekna. Aldrig hade jag upplevt att någon älskade mig på det viset som du gjorde, jag var centrum i ditt liv, trots att vi kom från så skilda kulturer. När dina papper blev klara för att åka vidare följde jag efter dig, och i USA kom vi att stå varandra närmare än någonsin.

Men något förändras, du tappar lätt humöret och livet styrs av dina nycker. Du säger till mig åt vilket håll jag ska titta, hur jag ska vara klädd, hur mycket jag ska prata och med vem. Jag lär mig läsa av vad som ska hända, om det är en bra eller dålig dag.

Det enda jag kan göra är att gå är en öppen och ärlig skildring om hur det kan gå till att sakta fastna i en våldsam relation. Den visar hur våld i nära relationer börjar med ibland knappt märkbara signaler som ökar successivt, hur förnedringar och tillsägelser kan övergå till livshotande våld. Det är en bok till alla kvinnor och män som under tystnad burit eller bär smärtan av att bli slagen, nedvärderad och förminskad av den som säger sig älska dem.

Ulrika Jannert Kallenberg debuterade 2015 med boken Döden ingen talar om som handlar om hur det var att växa upp med en pappa som tagit sitt liv och den tystnadskultur som omgav henne. Boken fick Suicide Zeros hedersomnämnande för bästa rapportering om självmord.
Det enda jag kan göra är att gå är en självbiografisk berättelse om hur Ulrika som ung hamnade i en våldsam relation och sedan bröt sig ur den.
Hon är utbildad till litterär översättare och har översatt ett tjugotal böcker. Numera arbetar hon också som skrivledare och redaktör.
Ulrika är född och uppvuxen i Lund men bor i Ljungskile.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det enda jag kan göra är att gå
 2. +
 3. Den oönskade dottern

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den oönskade dottern av Ida Andersson (häftad).

Köp båda 2 för 445 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Det enda jag kan göra är att gå. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Öppen och fängslande
  @bokslukarfeministen, 13 december 2020

  Det enda jag kan göra är att gå är en öppen skildring om att vara i ett destruktivt förhållande och de konsekvenser det kan ha för en som individ. Det är en oerhört fängslande bok då författaren har lyckats skriva den på ett sätt som gör att läsningen känns oerhört flytande. Trots sitt tunga och jobbiga innehåll hade jag ändå svårt att lägga ifrån mig boken då jag bara ville veta vad som skulle hända härnäst. Det är också en väldigt viktig bok som alla borde läsa för att förstå hur det är att vara fast i ett våldsamt förhållande.

 2. Fängslande och gripande
  veronicas_bok_bak_liv, 17 september 2020

  Deras blickar möts mitt ute i en folksamling och hon kan inte släppa honom ur tankarna och hon undrar hur hon ska hitta denna man igen. Hon hittar honom och de inleder en relation och deras förälskelse får allt annat att blekna. Efter ett tag förändras något, hans humör och tålamod blir mer lättpåverkat. Han talar om för henne hur hon ska vara klädd, åt vilket håll jag ska titta när jag möter andra människor och sen kommer första slaget.

  Det här är en självbiografisk bok och det är ... Läs hela recensionen

 3. Fängslande och välskrivet
  Lin Johanna Rylander, 7 september 2020

  Ulrika har förmågan att fånga ens nyfikenhet och man tar sig lätt framåt i boken, det går inte att låta bli att läsa vidare. Man vill ju veta vad som händer !
  Läsglädje som vore det en feelgood fast det är den ju inte !!
  En viktig bok - som kan hjälpa till att öka förståelsen för de som råkar hamna i en relation där det finns förtryck.
  Det kan hända alla.

 4. Gripande och stark berättelse
  Gina, 3 september 2020

  När den passionerade förälskelsen slår till är det lätt att blunda för varningstecken som kommer smygande, och ibland inte alls så smygande. Ulrikas berättelse är för mig en beskrivning av hur vår vilja att se det goda i människor och att förlåta kan leda till förödande konsekvenser. Det är en berättelse om kärlek och om hur smärtsamt det är att inse att den du älskar också är den som kan leda dig raka vägen mot avgrunden. En insikt som Ulrika in i det längsta skyggar för.

  Det är en... Läs hela recensionen

 5. Gripande berättelse
  Stinas_boksida, 29 augusti 2020

  Deras blickar möttes, det var kärlek vid första ögonkast. Vem var denna man? Hon måste hitta honom igen.

  De kunde knappt vara ifrån varandra. Kärleken var så stark. Men med tiden blir han mer och mer kontrollerad. Han vill inte hon ska klä sig så, inte umgås med någon, inte titta på någon. Han som kom från en annan kultur accepterade inte hennes fria sätt att leva. Det räckte inte med ord, utan han tog även till våld och hot. Efteråt lovade han att det inte skulle hända igen.
  Läs hela recensionen

 6. Stark bok om våld i nära relationer
  Emelie Ljungberg (Ljungskile), 17 augusti 2020

  "Det enda jag kan göra är att gå" är en om en stark förälskelse mellan en man och en kvinna från helt olika kulturer. Det är en stark och ärlig självbiografisk skildring av hur det är att fastna i en destruktiv relation. Att långsamt tänja på sina egna gränser för vad som är "normalt". Att in i det längsta vilja tro gott om andra och tro att kärleken övervinner allt. Att sakta men säkert börja tvivla på sig själv. Att ursäkta den andres beteende och själv ta på sig skulden. Att börja anpassa ... Läs hela recensionen

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Ulrika Jannert Kallenberg

 • Döden ingen talar om

  Ulrika Jannert Kallenberg

  Ulrikas pappa är död. Men ingen berättar hur han dog. Ingen talar om det. Ingen talar om honom. Somrarna tillbringar Ulrika och hennes bror Mikael hos farmor och farfar på Öland. Farfar är kontraktsprost, farmor är en kylig prostinna, kusinerna är...