Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
287
Utgivningsdatum
2020-08-21
Förlag
Hoi Förlag AB
Dimensioner
210 x 135 x 25 mm
Vikt
345 g
SAB
Hc
ISBN
9789176972281

Kajakbyggerskan

(3 röster)  |   Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2020-08-21
169
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Livet omkullkastas totalt för Mia när hennes långa samboförhållande tar slut. Efter separationen tappar hon fotfästet och isolerar sig hemma i lägenheten. Dagarna fyller hon med att slösurfa på nätet och betrakta livet som pågår i vårsolen utanför hennes fönster. Men så hamnar hon på en webbsida om kajakbygge. Sidan drivs av australiensaren Jim. Hans ritningar inspirerar Mia till att bygga en egen kajak, trots att hon inte gjort något liknande sedan träslöjdens skeva smörknivar.

Det dröjer inte länge förrän hon inser att hon tagit sig vatten över huvudet och måste hitta någon som kan det där med att bygga kajaker. Hon vänder sig till Jim som blir hennes byggcoach.

I takt med att kajaken tar form börjar Mia att må allt bättre. Livet ser ljusare ut igen och hon dokumenterar sitt kajakbygge i ett skrivhäfte som snabbt fylls. Desto svårare har hon att hitta de rätta orden med sin knaggliga engelska när hon mejlar med Jim. Men med lite god vilja och hjälp av ordböcker går det. Mejlen till Jim blir allt mer förtroliga och en dag berättar han att han ska till Schweiz på tjänsteresa, fast det är Sverige han menar ...

Mia känner ett allt starkare sug att släppa taget om sitt gamla liv, att ta på sig vandringskängorna och bara gå, som hennes farmor brukade säga. Men kommer Mias kajak att bära henne?

Kajakbyggerskan är en upplyftande feelgood om en kvinna som tar sig an en livskris på ett kreativt och originellt sätt.

Gunilla Cullemark föddes i Norrtälje 1960. Idag bor hon i Stockholm och ger kurser och workshops som inspirerar till berättarglädje och skrivlust genom sitt företag SkrivSprånget. Författardrömmarna som väcktes redan i skolåldern tog henne så småningom till en skrivarverkstad och studier i litteraturvetenskap. Gunilla har tidigare kommit ut med romanen Luskokarungen och novellsamlingen Vinddrake samt skrivit manus till flertalet pjäser för kulturföreningen RoJ.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kajakbyggerskan
 2. +
 3. I morgon har vi andra namn

De som köpt den här boken har ofta också köpt I morgon har vi andra namn av Patricio Pron (inbunden).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Kajakbyggerskan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. 3+
  Bokdjungeln , 22 september 2020

  Den som lidit av depression kan säkert relatera till vissa delar av boken, lika så den som känt att den behövt något annat/nytt i sitt liv.
  Handlingen är inte direkt händelsefull men ändå tillräcklig för att man ska vilja läsa vidare, och jag tycker att det passar denna bok. Både karaktärer och handling känns väldigt verklighetstroget och jag tror att den kan inspirera sin läsare till att våga drömma och ta tag i de saker som man tänkt man ska göra men som ännu väntar. Och framförallt så... Läs hela recensionen

 2. Lågmäld men träffsäker
  Josefin, 8 september 2020

  Med både en separation och utmattning i bagaget var det lätt att känna igen mig i Mia. Att vilja så mycket men inte orka mer än just det vissa dagar. Hata, sakna och älska sin ex-partner på samma gång. Att inte vilja leva ena dagen, men nästa dag dra igång århundradets projekt.

  Gunilla Cullemark har lyckats väldigt bra med att förmedla livet i limbo och steget ut därifrån. Det är en välskriven bok med en bra mix av svärta och humor.

 3. Helt ok
  @bettan_bokprataren (Örebro), 2 september 2020

  En lite annorlunda bok om att våga släppa taget och förverkliga sig själv och sina drömmar trots att man blivit sviken och det gör ont.

  Gunilla har stor närvaro och är oerhört insiktsfull när hon skildrar sina karaktärer. Micke, grannen som hon får delad vårdad av en hund med, Den trulige Lennart och en utmattad syster är så fint gestaltade så man tror nästan att de är mina vänner. Hon fångar dessutom många tankar man kan ha när man är nedbruten och själen gör ont. Hur det mänskliga ... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner