Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
306
Utgivningsdatum
2020-09-21
Förlag
Hoi Förlag AB
Dimensioner
210 x 135 x 20 mm
Vikt
376 g
SAB
Hc
ISBN
9789176972373

En fallen man

(2 röster)  |   Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2020-09-21
169
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Oscar hamnar i koma efter ett fall från sjätte våningen på hotellet där han jobbar. När han vaknar upp på sjukhuset inser han att han inte alls är vaken - åtminstone inte utåt sett. Alla tror att han är djupt försjunken i koma, han kan varken röra sig eller tala. Men han hör allt som pågår omkring honom. Alla beklaganden och bekännelser från besökarna som dyker upp i sjukrummet. Snart börjar han ana att fallet kanske inte alls var en olycka. Visst har han inte varit Guds bästa barn, men det innebär väl inte att någon skulle vilja döda honom? Han förstår att polisen har lagt ner utredningen, men hans syster Kitty är fast besluten att ta reda på vad som verkligen hänt Oscar.

En fallen man är en nervkittlande roman som utspelar sig både "inom lyckta dörrar" och utanför dem.

Håkan Lindgren föddes i Göteborg men har sedan slutet på 90-talet bott i Frankrike. Trots drömmar om att bli inredningsarkitekt hamnade Håkan i finansbranschen och arbetar nu i Luxemburg.
Starten på hans skrivande kom när en vän som var sångerska bad honom skriva några låttexter. Detta ledde in honom på novellskrivandet och 2015 kom romanen Att raka en zebra. Denna följdes år 2017 upp med Moscow Baby, en romantiserad skildring av hur han och maken fick sin dotter med hjälp av en surrogatmamma i Ryssland.
Håkans senaste roman En fallen man utspelar sig i Sverige och den gamla hemstaden Göteborg, men en french touch har ändå lyckats smyga sig in.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En fallen man
 2. +
 3. Selma

De som köpt den här boken har ofta också köpt Selma av Hannah Lutz (inbunden).

Köp båda 2 för 403 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av En fallen man. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande
  Stinas_boksida, 31 oktober 2020

  Oscar vaknar upp på sjukhuset efter ett fall från sjätte våningen, på hotellet han jobbar på.

  Problemet är att ingen förstår att han är vaken, för han ligger i koma. Även om han inte kan röra sig eller prata, så hör han allt som händer runt om honom.

  Han hinner fundera mycket där han ligger. En tanke som kommit flera gånger, är om det verkligen var en olyckshändelse som polisen säger, eller om någon faktiskt knuffade ut honom, och isåfall vem?

  Detta är en psykologis... Läs hela recensionen

 2. Ojämn men läsvärd
  @bettan_bokprataren (Örebro), 6 oktober 2020

  Det här är en mycket annorlunda berättelse, den är klurig och vi får många olika vändningar som är helt oväntade. Klart man blir nyfiken på hur fortsättningen ska bli när man direkt kastas in i handlingen. Såklart man vill veta, Varför? Vem? och jag lovar det kommer vara frågor som återkommer under hela boken.
  Tyckte nog att historien emellanåt tappade farten och det gjorde att jag inte riktigt kom överens med den. Tyvärr vet jag inte riktigt vad det var jag saknade, kan inte riktigt sätta fingret på det.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Håkan Lindgren