Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
338
Utgivningsdatum
2020-10-21
Förlag
Hoi Förlag AB
Dimensioner
210 x 135 x 25 mm
Vikt
414 g
SAB
Hc
ISBN
9789176972434
Bita den hand som slår (häftad)

Bita den hand som slår

(4 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2020-10-21
179
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Bita den hand som slår Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Instängd i en fashionabel våning i Sveriges huvudstad väntar rumänskan Viorica på ännu en kund, ännu en man. Inom sig vårdar hon sina minnen. Väntar på en tid som måste komma. Men där finns också något mer. Något som hon själv inte vet vad det är. En släkthemlighet. En blodets förbannelse från hennes ursprung.

När en sadistisk kund våldför sig på henne väcks förbannelsen till liv. En uråldrig myt från hennes hemland korsar verklighetens vägar. De är fler där ute. Fler som söker ett nytt liv. Fler som kräver sin hämnd.

Bita den hand som slår är en berättelse om övermakt och underordning, om att slå tillbaka - men också om att skydda det man älskar. Det är en roman där verklighetens vittnesmål formas till en mörk saga och tar vampyrmyten från gamla tiders Rumänien till det moderna Sverige, där prostitution och trafficking pågår mitt ibland oss.

En del av intäkterna från försäljningen av boken går till den ideella organisationen Talitas arbete med att hjälpa kvinnor ut ur prostitution och trafficking.

Henrik Wolgast är född 1976 och bor i Borlänge tillsammans med sin familj. Till vardags är han läkare och specialist inom barn- och ungdomspsykiatri. Henrik fick idén att skriva om ett traffickingoffer, men det var först under Metoo-rörelsen som alla bitar i hans berättelse föll på plats."En väldigt lyckad debutroman /.../ välskriven och spännande. /.../ Henrik Wolgast lyckas uppdatera en klassisk myt med rå verklighet på ett kongenialt sätt. Det är två teman som gifter sig väl med varandra, utan att det känns krystat eller konstruerat." Recension i Dalarnas Tidningar 21/10-20.
"Henrik Wolgasts författardebut imponerar. Han skriver med driv och konstruerar en skrämmande intrig om våld, svek och hämnd" DAST Magazine 20/10-20

"Wolgasts roman är intressant och skrämmande /.../ En del av bokens intäkter går till en ideell organisation som hjälper kvinnor ut ur trafficking och prostitution." BTJ-häftet nr 19, 2020. Lektör Nils Ahnland

"Det här något så unikt som en skräckis med avsevärt socialt och mänskligt djup ... Det här är så bra! Wolgasts bok är utan tvekan en av de bästa som jag läst i genren, inte bara 2020, utan genom tiderna." Betyg 5/5. Bokbloggen @enkoppoenbok

"Jag rekommenderar "Bita den hand som sla°r" till alla som gillar "La°t den ra¤tte komma in" av John Ajvide Lindqvist, men som vill ha na°got nytt och sna¤ppet vassare. Henrik Wolgast ger misshandlade kvinnor och traffickingoffer ett ansikte. De blir ma¤nniskor med va¤nner, familj och framtidsdro¤mmar. Inte bara en siffra i statistiken. Karakta¤rerna lever kvar tillsammans med en, och a¤ven na¤r jag lagt boken a°t sidan kommer jag pa° mig med att ta¤nka pa° och ka¤nna med dem." Annah Nozlin, fantasyföfattare

En del av intäkterna från försäljningen av boken går till den ideella organisationen Talitas arbete med att hjälpa kvinnor ut ur prostitution och trafficking.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bita den hand som slår
 2. +
 3. De levande döda

De som köpt den här boken har ofta också köpt De levande döda av Gunilla Jonsson, Michael Petersén (inbunden).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Bita den hand som slår. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ruskig bladvändare!
  -, 29 mars 2021

  En vampyrberättelse som handlar om trafficking och hämnd, det hör inte till vanligheterna. Tanken på hämnd kan jag lova behövs som en drivkraft för att orka läsa den inledande delen av boken. Inte för att den är dåligt på något sätt, tvärtom. Den är grym, rent fruktansvärt obehaglig. Män som betalar för att få utnyttja kvinnor. Sadistiska kvinnohatande män.

  En fara med att skildra kvinnors utsatthet kan vara att det urartar i en osmaklig orgie i kvinnovåld, som även spär på fördoma... Läs hela recensionen

 2. En skräckis med ett socialt och mänskligt djup
  -, 3 januari 2021

  Alltså!! Henrik Wolgast, det här du!! En sån bok du skrivit. Det här är något så unikt som en skräckis med ett avsevärt socialt och mänskligt djup. Wolgast låter ett brännande ämne såsom trafficking och prostitution, präglad av kvinnohat och makt, utgöra basen i sin mörka saga. En saga som låter den urgamla vampyrnyten ta plats i vårt moderna samhälle och bjuder nervig spänning från första till sista sidan. Det här är så bra! Wolgasts bok är utan tvekan en av de bästa som jag läst i genren, i... Läs hela recensionen

 3. Gripande berättelse
  Stinas_boksida, 7 december 2020

  Viorica och hennes syster sliter på hemma i Rumänien med usel lön, när de får erbjudande att åka till Sverige. I Sverige kommer de få bra jobb och tjäna bra med pengar, får de veta.
  De ser sin chans och åker.

  Men i Stockholm hamnar de inlåsta i en lägenhet, där kund efter kund dyker upp.
  Viorica väntar bara på första bästa chans att fly. Hon har fått nog.

  Så får hon en kund som vill ha hembesök. Kanske kommer chansen nu.
  Han är en av de våldsamma kunderna. Så när... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner