De sju nycklarna (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.9 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-08-21
Förlag
Hoi Förlag
ISBN
9789176973165

De sju nycklarna E-bok

(5 röster)  |   Läs 2 recensioner
E-bok,  Svenska, 2017-08-21

Styckköp

99
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Rebecka vaknar av att en pistol pressas mot huvudet och att någon väser "The key" i örat. I rummet bredvid sover hennes två barn. Rebecka är en av sju internationella IT-profiler som bär nyckeln till internet. De träffas en gång i kvartalet i Washington för att uppdatera systemet som styr trafiken på internet. Om de inte gör det, kommer nätet gå ner och alla moderna samhällen gå under.

När nyckelbärare efter nyckelbärare blir utsatta för attentat, förstår Rebecka att hon måste gå under jorden. Med sina extrema hackerkunskaper gör Rebecka och hennes följeslagare allt för att lösa gåtan. Spåren pekar åt alla håll: kinesiska underrättelsetjänsten, nynazistiska organisationer och NSA.

Det här är en intelligent och gastkramande thriller i hackermiljö. De sju nycklarna till internet finns i verkligheten, och en av bärarna är svenska.

"De sju nycklarna är en skrämmande spänningsroman i högt uppskruvat tempo." - Annika Bengtsson, Hallandsposten

Åsa Schwarz är författare, säkerhetskrönikör och IT-säkerhetskonsult. Hon har en fil kand i data- & systemvetenskap samt företagsekonomi och arbetar på Knowit. Hennes böcker har publicerats i 20 länder. År 2017 blev hon utnämnd till årets säkerhetsprofil.

Åsa brinner för att experimentera i gränslandet mellan teknik och författande. Därför var hon den första i Sverige som publicerade sina noveller i mobilen samt gjorde världens första facebook-thriller.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av De sju nycklarna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. dårlig utnyttelse av et stort potensial
  Buster, 9 februari 2020

  Har nettopp lest en artikkel om Snowden , og aner at forfatterinnen har hentet inspirasjon fra dennes avsløringer. En av nøkkelbærerne er lett gjenkjennelig karakter av bloggeren og journalisten som deltok i avsløringen. Selve historien , ideen til boken , har et stort potensial til å bli en kjempegod thriller. men det blir mageplask de luxe. Åpningen fenger. men etter det går det nedover. Karakterene er klisjeaktige, karikerte, og til dels lite troverdig:. heltinnen er en av de lite trover... Läs hela recensionen

 2. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 21 augusti 2017

  De 7 nycklarna är författaren Åsa Schwarz sjätte roman. Jag har läst alla dom fem tidigare böckerna, och tyckt mycket om dom allihopa (utom en). Allra bäst tyckte jag om hennes senaste roman, Lust. Här är länkar till mina recensioner av alla fem böckerna, i den ordning som dom har kommit ut: Och fjättra Lilith i kedjor, Stigma, Nefilim, En död ängel, och Lust.

  De 7 nycklarna är helt fristående från tidigare böcker. Och den är inte heller lik någon av dom tidigare böckerna. Men lika ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Åsa Schwarz