Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
127
Utgivningsdatum
2019-07-15
Upplaga
1
Förlag
BoD
Dimensioner
216 x 153 x 14 mm
Vikt
320 g
Komponenter
HC runder Rücken kaschiert
SAB
Hc.03
ISBN
9789176991138

Barndomsminnen från Västerbotten

Inbunden,  Svenska, 2019-07-15
228
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  49
Visa alla 1 format & utgåvor
En samling av 108 dikter som såväl språkligt, som kulturellt, präglades dikterna av andra världskriget, en dyster tid i vår historia. Även om vi undgick krigets fasor, så var 'neutrala' Sverige och Norrlandskusten flitigt besökta av tyska bombplan som girade över Kvarken för att släppa sin dödsbringande last i vårt grannland Finland. Ute i Kvarken låg ryska ubåtar och lurade på de tyska malmbåtarna, på väg från Luleå. Att 1930-talets barn och föräldrar påverkades av alla rykten och krigsrubriker syns i en hel del av Sonjas diktande.I början av 1900-talet befolkades Hörnefors till stor del av inflyttade personer från olika delar av vårt land, alla sökte dem lyckan i det växande fabrikssamhället. Sonja kallar deras dialekt för vardagsspråk.Hoppas att Du som läsare kan finna glädje och igenkännande i hennes sätt att uttrycka sina barndomsminnen. Håll tillgodo och smaka på känslan från en som var barn på den tiden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Barndomsminnen från Västerbotten
 2. +
 3. Barndomsminnen från Västerbotten : Barndomsminnen från Västerbotten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Barndomsminnen från Västerbotten : Barndomsminn... av Sonja Söderberg Sandström (häftad).

Köp båda 2 för 375 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sonja Söderberg Sandström

 • Evighetsfrön : en diktsamling

  Sonja Söderberg Sandström

  I den här boken möter vi en vuxen Sonja. Hennes barndom och ungdomsår i ett Kristet hem, har präglat hennes livssyn. Sonjas starka Gudstro har följt henne genom alla åren och här har vi samlat en provkarta på hennes tankar om dom exsistensiella fr...