Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
170
Utgivningsdatum
2021-12-20
Upplaga
1
Förlag
BoD
Dimensioner
210 x 148 x 11 mm
Vikt
250 g
Komponenter
Paperback
SAB
Lz Reimer, Åke
ISBN
9789176999059

Förlorade illusioner : en öronläkares självbiografi

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2021-12-20
193
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    149
Visa alla 1 format & utgåvor
Jag ville bli ishockeyspelare men min pappa ville att jag skulle bli läkare. Som forskande öron-näsa-halsläkare på Malmö Allmänna sjukhus drabbades jag av akademiskt mygel när professorer gjorde upp om forskningsansökningar. Konflikten slutade med insjuknande i en reaktiv psykos.

Min utbildning till öronkirurg och hörselspecialist fortsatte men händelsen satte djupa spår. Under ett år som öronläkare i inbördeskrigets Angola upplevde jag ett försök till marxistisk revolution i ett samhälle i sönderfall.

Jag blev överläkare med ansvar för öronkirurg och audiologi i Malmö men när klinikens akademiska status hotades fortsatte jag som öronläkare i Trelleborg och privatläkare i Höllviken. Resor till Kenya, Brasilien och åter till Angola ledde till forskning som belyst kroniska öronsjukdomars utbredning i fattigdomen. På ålderns höst är det dags att reflektera över hur läkarlivet påverkats av kärleksrelationer, familjeförhållanden och sjukvårdspolitiska erfarenheter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Förlorade illusioner : en öronläkares självbiografi
  2. +
  3. SIGNERAD - Hej jag har CP!

De som köpt den här boken har ofta också köpt SIGNERAD - Hej jag har CP! av Jenny Larsson, Emma Barrstrand (kartonnage).

Köp båda 2 för 432 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »