Vitt brus (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
366
Utgivningsdatum
2016-07-15
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Översättare
Thomas Preis
Originaltitel
White Noise
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
178 x 110 x 21 mm
Vikt
203 g
SAB
Hce
ISBN
9789177010814
Vitt brus (pocket)

Vitt brus

(15 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2016-07-15
79
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vitt brus Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
# Vinnare av U.S. National Book Award for Fiction

# På Time Magazines lista över de 100 bästa engelsspråkiga romanerna från 1923-2005.

»Vitt brus från 1985 är Don DeLillos mest kända och älskade roman. Om konsumism, dödsskräck och kärlek. Det är här man ska börja om man vill ge sig in i DeLillos värld.« JAN GRADVALL, DI

»DeLillos roligaste hittills. Kuslig, briljant, rörande.« | THE NEW YORK TIMES


Jack Gladney undervisar i ämnet Adolf Hitler vid ett humanistiskt universitet i en amerikansk småstad. Bland studenterna finns New York-exilanter som vill låta sig utsättas för riktig »amerikansk magi och skräck«. Ingenting går att ta på allvar. Jack och hans fjärde fru Babette och fyra ultramoderna avkommor tar sig igenom något slags familjeliv till det ändlösa oljudet av märkeskonsumism.
Tills en vacker dag ett dödligt svart kemiskt moln seglar över allas liv, orsakad av en industriolycka. Staden evakueras. Plötsligt går allt att ta på dödligt allvar.
Vitt brus [1985] är mycket på en gång: en såpopera, en katastrofroman, en universitetsroman, en mordhistoria, en meditation över vår tids dödsskräck, en satir över konsumismen. Den innebar Don DeLillos internationella genombrott. I dag betraktas den som en av 1900-talets viktigaste amerikanska romaner.
I översättning av Thomas Preis.

DON DELILLO [f. 1936] har många gånger omnämnts som en kandidat till Nobelpriset. Flera gånger har han tilldelats The American Book Award. Som första amerikan fick han det prestigefulla Jerusalempriset 1999. Don DeLillo är bosatt i sin födelsestad New York.

»Don DeLillo är en av de mest intelligent ironiska, bistert roliga röster som kommenterar det samtida USA. I Vitt brus ställs obekväma frågor med en fulländad skicklighet.« | THE NEW YORK TIMES BOOK REVIEW

»Enastående. Fantastiskt rolig.« | THE NEW REPUBLIC
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vitt brus
  2. +
  3. Slutet blir vår början

De som köpt den här boken har ofta också köpt Slutet blir vår början av Chris Whitaker (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vitt brus. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En njutning
    Björn Carheden, 1 februari 2017

    Alla som älskar och hatar USA ska läsa Vitt brus. En härligt språk. Typiskt de flestas bild av USA. En huvudfråga är Hur blir man av med sin rädsla i synnerhet rädslan för döden. Med dagens rädslor med ett nytt samhälle, ett samhälle som söker trygghet i nostalgi ser vi här vad det kan leda till.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Don Delillo