Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Paul Kennet (del 1)
Antal sidor
213
Utgivningsdatum
2016-07-21
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
216 x 145 x 18 mm
Vikt
361 g
SAB
Hc
ISBN
9789177011453

Död bland de döda

(12 röster)  |   Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2016-07-21
209
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
En svensk deckarklassikers återkomst

»Rönbloms böcker är en glädje att läsa. De är intelligent skrivna, med god, lätt ironisk stil och dessutom ofta med ett metaperspektiv, som roar den vana deckarläsaren.« | CARINA BURMAN, SVD

»Likt Hercule Poirot söker sig Paul Kennet fram mot lösningen genom tankens kraft. Ni som finner glädje i finurligt uppbyggda deckargåtor kommer inte att bli besvikna. H-K Rönblom står sig mycket starkt.« | DAST MAGAZINE


Läraren och historikern Paul Kennet är tjänstledig och har rest till en mindre ort för att forska i rådhusarkivet. Han hyr ett rum på ett pensionat. Ett rum där tjänstemannen Odel nyligen hittats död, troligen i sviterna efter en operation.
Men det finns oklarheter kring dödsfallet. Kennet börjar rekonstruera händelserna. Han gör efterforskningar i den brokiga skaran pensionatsgäster, existenser som på olika sätt kommit på kant med samhället.
Om det ligger ett brott bakom dödsfallet - var finns motivet? Vem skulle vilja se den beskedlige Odel död? Död bland de döda är den första boken i serien om Paul Kennet.

H.-K. RÖNBLOM [1901 -1965] var tillsammans med Maria Lang och Stieg Trenter en av de verkligt stora svenska kriminalförfattarna på femtio- och sextiotalet. Samtidigt var han journalist och politisk redaktör bland annat på Aftonbladet, och hans böcker är skarpa, syrliga skildringar av dåtidens Sverige såväl som uppslukande pusseldeckare i Agatha Christie-traditionen.Död bland de döda [1954] inleder, tillsammans med Höstvind & djupa vatten [1955], Modernistas utgivning av H.-K. Rönbloms romaner.

»Det är en ynnest att få bekanta sig med denna roman som förutom att den är en rapp och rafflande pusseldeckare också är ett riktigt tidsdokument.« | DAGENSBOK.COM

»Årets bästa spänning 2016.« | MATS PALMQUIST, BORÅS TIDNING

»Återutgivningen av Rönbloms romaner är i varje fall en kulturgärning att tacka för.« | PÄR ALEXANDERSSON, DAST MAGAZINE
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Död bland de döda
 2. +
 3. Höstvind & djupa vatten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Höstvind & djupa vatten av H-K Rönblom (inbunden).

Köp båda 2 för 408 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Död bland de döda. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En 50-tals tripp
  Carolina Högfeldt, 21 juni 2022

  En bok som tar sig betydligt eftersom författaren skriver. De första sidorna är tämligen obegripliga eftersom det är ytterst oklart varför huvudpersonen överhuvudtaget vill börja nysta i ett brott som eventuellt har begåtts.

  Språket är mycket omodernt även för att vara från 50-talet särskilt om man jämför med andra samtida författare som Maria Lang och Stig Trenter.

  Bokens charm är definitivt beskrivningen av ett litet svenskt samhälle och dess invånare någon gång under 50-... Läs hela recensionen

 2. Död bland de döda
  Anders Mohlin, 9 april 2019

  Fick boken levererad alldeles nyligen, har ärligt talat inte hunnit läsa den ännu, men Bokus "ligger på" om en kommentar, så därför skriver jag redan nu dessa rader.
  Har sedan många år tillbaka alla böcker av H-K Rönblom utom just denna, har länge sökt den och nu finns den alltså dessbättre min bokhylla och för läsning inom kort.
  Jag har med ledning av tidigare högst positiva erfarenheter av Rönbloms författarskap ingen anledning än att förvänta mig annat än det bästa också av den aktuella titeln!

 3. Rönblom är alltid bra!
  Stig Tysklind, 24 oktober 2016

  Fiffig intrig och suverän miljöskildring både socialt och geografiskt. Sympatisk antihjälte i detektivrollen. En, på den tiden, sensationell debut. Absolut i klass med Trenter och Lange.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av H-K Rönblom