Att komma till skriften (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
53
Utgivningsdatum
2019-07-24
Förlag
Modernista
Översättare
Sara Gordan
Originaltitel
La venue à l'écriture
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
210 x 135 x 8 mm
Vikt
95 g
SAB
Hce.04
ISBN
9789177011484

Att komma till skriften

Häftad,  Svenska, 2019-07-24
179
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
»Vid sidan av Simone de Beauvoir och Luce Irigaray framstår Hélène Cixous som en av de mest betydande franska feminister som inspirerat kvinnor att våga bryta den manliga dominansen. I hennes författarskap sätts våra könsidentiteter i gungning.« Lena Kåreland, SvD

För första gången i svensk översättning

Judinna, kvinna, uppvuxen i Algeriet, faderlös förutsättningarna tycktes försvinnande små när Hélène Cixous en gång krävde sin rätt att beträda den franska litteraturens Heliga Trädgård.
I essän Att komma till skriften [La venue à l écriture, 1976] reflekterar Hélène Cixous över utgångspunkterna för sitt skrivande. Hon ställer sin sedermera berömda fråga om en ny écriture féminine, men med en mer självbiografisk och personlig utgångspunkt än annars. Det handlar om relationerna mellan skriften, främlingskapet, exilen, sorgen och döden. Eller om relationerna mellan skriften, givandet, närandet, kärleken, livet. Om relationerna mellan allt det ovanstående - och att vara kvinna. Incitamentet är förlösande: Cixous talar om att skriva sig »förbi väggen« - »bli floden«. Att komma till skriften är en självbiografiskt hållen Cixous- essä som med tiden rönt klassikerstatus. För första gången utkommer nu texten på svenska, i översättning av Sara Gordan.

HÉLÈNE CIXOUS, född 1937 i Oran, Algeriet, är en fransk feminist, romanförfattare, filosof och litteraturvetare. Cixous grundade det första centret för feministiska studier på ett europeiskt universitet i Paris. Hennes essäkonst har gett Cixous status som en av den poststrukturalistiska feministiska teorins mödrar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att komma till skriften
  2. +
  3. Den vilda kvinnans dagdrömmerier

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den vilda kvinnans dagdrömmerier av Hélène Cixous (häftad).

Köp båda 2 för 393 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Hélène Cixous