Entry Island (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
414
Utgivningsdatum
2017-08-14
Förlag
Modernista
Översättare
Charlotte Hjukström
Originaltitel
Entry Island
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
180 x 120 x 30 mm
Vikt
232 g
SAB
Hce
ISBN
9789177011644
Entry Island (pocket)

Entry Island

(100 röster)  |  Läs 7 recensioner
Pocket,  Svenska, 2017-08-14
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Entry Island Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Ny fristående kriminalroman av författaren bakom Lewis-trilogin

»En av mina nya favoriter. Det här är väldigt bra!« | Magnus Utvik, Gomorron Svewrige, SVT om Isle of Lewis-trilogin

»Entry Island är en bok helt i min smak, som fängslar för stunden och bjuder på riktigt bra läsning.« | Johannas Deckarhörna

»Det är så otroligt gripande alltihop att jag knappt klarar att lägga ifrån mig boken.« | Bokföring enligt Monika

När det isolerade ösamhället Entry Island skakas av ett mord, det första i mannaminne, beger sig kriminalpolisen Sime Mackenzie till ön som del av ett utredningsteam från Montréal. Affärsmannen James Cowell, en av öns drygt hundra invånare, har knivhuggits till döds i sitt hem, och det mesta talar för att det är hans hustru, Kirsty, som hållit i vapnet.
Utredningen ser först ut att bli en formalitet, men när Sime träffar Kirsty överväldigas han av en märklig känsla. Trots att han vet att de inte kan ha träffats förut känner han igen henne. Det är något hos den mordmisstänkta kvinnan som rör upp djupt begravda minnen inom honom.
I takt med att utredningen fortskrider börjar Sime hemsökas av drömmar om ett avlägset förflutet på en skotsk ö, femhundra mil bort historier som hör till en fjärran värld men ändå tycks sträcka sig in i nuet, mot Entry Island och de mysterier som ön ruvar på.
I svensk översättning av Charlotte Hjukström.

PETER MAY [f. 1951] är en skotsk romanförfattare, bosatt i Frankrike. Hans Lewis-trilogi om Edinburgh-polisen Fin Macleod har hyllats av kritikerna både internationellt och i Sverige, och har vunnit en rad priser, bland annat Le Prix Littéraire Cezam Inter CE i Frankrike och The Barry Award för »Årets bästa kriminalroman« i USA. Entry Island är Peter Mays nya fristående kriminalroman.

»Jag kan varmt rekommendera denna till alla som gillar Mays tidigare böcker - och även till alla övriga!« | Mest Lenas Godsaker

»Peter May är skicklig skribent och han målar fram miljöerna och karaktärerna på ett levande sätt.« | Rosemari Södergren, Kulturbloggen

»Miljöerna är som alltid fantastiskt beskrivna.« | Bokstunder

»En modern mordhistoria som också ger en fascinerande glimt av en skamlig och ofta förbisedd del av Storbritanniens historia.« | The Independent

»Peter May följer upp sin suveräna Lewis-trilogi med en lika uppslukande ny roman.« | The Times
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Entry Island
 2. +
 3. Ranish Tweed

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ranish Tweed av Peter May (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Entry Island. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En underbar berättelse!
  Kai Schirmer (Berga), 25 september 2020

  Peter May här skrivit en verkligen gripande story, där själva kriminalfallen är bara en sida av en storslagen historia som omfattar såväl de Yttre Hebriderna och Kanada och flera Generationer. Inläsning är i högsta klass. Boken rekommenderas!

 2. Lite annorlunda
  Bo Stefan Eriksson, 24 augusti 2018

  Har läst några av Peter Mats böcker och bil.zr den. Den här boken var lite annorlunda men den är ok

 3. olyckor, längtan och strävan efter lite lyckan.
  Parviz Afrasiaby, 16 mars 2018

  Det är vad han försöker få fram i sitt berättelse, samtidigt känner man även hur de olika personer i boken känner och tänker.

 4. spännande
  Kerstin Löfgren (Vendelsö), 20 januari 2018

  Peter May är alltid ett säkert kort. Spännande intrig och härliga miljöskildringar, man är faktiskt deltagare i handlingen. Trist när boken tar slut.

 5. Underhållande
  Micke, 20 november 2017

  En mycket bra och spännande berättelse som växlar mellan nutid och händelser långt tillbaka i tiden.
  Det tar ett par kapitel innan man lär sig namnen på alla karaktärer, men när det är gjort så är det spänning och njutning hela vägen till sista bladet.

  Är detta ditt första möte med Peter May så rekommenderar jag Lewis-trilogin. Tre böcker, då en enda egentligen är alldeles för lite.

 6. Spännande och intressant i historia och nutid
  Mari, 14 oktober 2017

  May väver skickligt samman två berättelser som man till att börja med inte förstår hur de hänger samman. Den ena utspelas för 150 år sen i Skottland, längst ut på Yttre Hebriderna, den andra i nutid på en kanadensisk ö i Atlanten. Det bygger en spännande klangbotten för hela boken.
  Viktiga historiska händelser aktualiseras både då och nu. Det blir en viktig påminnelse om den tid då det var skottar, irländare och nordbor som tvingades fly undan hunger och förtryck för att söka sig en framt... Läs hela recensionen

 7. Man känner igen Peter May
  Johan Nygren, 13 september 2017

  Jag gillade verkligen Lewis-trilogin, så mina förhoppningar var stora på Peter Mays nya bok. Jag tycker nog att jag fick vad jag förväntade mig. Bra miljö- och personbeskrivningar, spänning och en del oväntade vändningar.

  Men översättningen! Nu har jag inte kontrollerat om det är samma översättare som till de tidigare böckerna, men det är inte bra! Har de ingen som korrekturläser den svenska texten? Meningar som är direktöversatta från engelska och ord som är staplade på varandra. Ne... Läs hela recensionen

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Peter May