Spel (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
219
Utgivningsdatum
2017-04-19
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
216 x 145 x 22 mm
Vikt
440 g
SAB
Hc
ISBN
9789177016281

Spel

(9 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-04-19
102
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
»Vass klasskildring och spännande intrig. Rolig, bitsk debut.« | Lotta Olsson, DN, tipsar om sommarläsning

»En bok man sträckläser.« | Kerstin Bergman, Kristianstadsbladet

Sol lämnar Sverige och svär på att aldrig komma tillbaka. Men när hennes tvillingbror Gustavs kropp hittas i Årstaviken och hans död avskrivs som självmord återvänder hon motvilligt. Med ett fingerat CV får hon anställning vid Handelshögskolans bibliotek. I korridoren träffar hon Erik, studenten som är lite bättre än alla andra och har en likadan tatuering som den hon sett på sin brors döda kropp.
Sol drog nitlotten redan vid födseln. Medan Gustav växte upp på gåslever i deras pappas nya hus på Lidingö blev hon kvar i förorten med sin mentalt instabila mamma. Och om hon har haft svårt att behålla sina jobb, har hennes bror i stället haft problem med vilket han ska välja efter sin examen från Handelshögskolan.
Vad var det egentligen som hände Gustav? Jakten på svar tar Sol djupare in i hans värld. Ur sprickorna i den putsade fasaden börjar mörka sanningar sippra fram. Snart visar det sig att ännu en elev fallit offer för vad tidningarna beskriver som högskolans tuffa karriärshets.
Lek blir till allvar, och Sol dras in i ett spel där bara slumpen avgör vem som är vinnare och vem som är förlorare.
Spel är ett samarbete mellan Modernista och Louise Bäckelin Förlag.

ANNA ROOS [f. 1981] är civilekonom, utbildad vid Handelshögskolan i Stockholm. Hon är numera egenföretagare och bor i Trosa. Tidigare har hon arbetat på kasino och var under en tid bosatt i Atlanta i USA. Spel är hennes första bok, en debut som för tankarna till såväl Anders de la Motte som Donna Tartt.

»Det är intensivt och rappt med ett insiktsfullt psykologiskt djup, inte minst om klasskillnader. Jag gillar det!« Betyg 4 av 5 | Just nu, Just här

»Anna Roos har en säker blick för de udda och identitessökande existenser som spelar roller i intrigbygget.« | Lilian Fredriksson, BTJ

»Spännande, stark & skickligt skriven! Betyg 5 av 5« | Jennies boklista


»Intrigant. Spännande. Mörk. En sån där berättelse som inte släpper taget om mig. Betyg 4 av 5« | Eva Boström, Boktokig

»Hög spänningsnivå. Jag gillar den verkligen.« | Mitt bokintresse

»Skönt med en kvinnlig huvudperson som beter sig som hon vill och inte bryr sig nämnvärt om vad någon annan tycker.« | Saga Nordwall, dagensbok.com

»Anna Roos känns som en författare att hålla utkik efter framöver.« | Johannas deckarhörna

»Rappt och kvick liksom sin huvudperson.« | Boktanken

»Efter den här debuten så är i alla fall Anna Roos en författare som jag kommer att hålla ögonen på.« | Bokföring enligt Monika
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Spel
 2. +
 3. Pakt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pakt av Anna Roos (inbunden).

Köp båda 2 för 204 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Spel. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande, finurlig och intressant
  Ewa, 9 maj 2017

  Älskar person- och miljöbeskrivningarna! Intressant historia om vad som händer bakom kulisserna. Gillar spänningen som följer boken rakt igenom. Rekommenderas varmt!

 2. Fartfylld spänning!
  Fia, 30 april 2017

  Spel är en spännande bok som med träffsäkert språk och bra driv hetsar mig att sträckläsa. Huvudpersonerna är trovärdiga och stannar kvar hos mig länge efter att boken är utläst. Mycket läsvärd!

 3. Vilken debut - se fram emot en sträckläsning!
  Marie-Helene , 23 april 2017

  Huvudpersonen Sol etsar sig in i läsaren och stannar kvar där under sträckläsningen av boken. Jag levde med den äkhet som förmedlas i livstil, känslor och svåra val i livet där allt inte är mainstream, lyckligt och vackert. Förtjänstfullt låter Roos såväl karaktärs- som miljöbeskrivningar inte sväva ut. I sitt vassa och träffsäkra språk råder kvalitet över kvantitet. Spel passar väl in i den populära amerikanska kategorin NA (New Adult ålder 19-30) utan att för den skull utesluta någon läsare över 30.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Anna Roos