Sorgens princip (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
151
Utgivningsdatum
2017-10-16
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
192 x 128 x 20 mm
Vikt
263 g
SAB
Hc
ISBN
9789177016854
Sorgens princip (inbunden)

Sorgens princip

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2017-10-16
159
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Sorgens princip Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
I en värld driven av sorg, där personligt mörker ersatt olja som drivmedel, utspelar sig Pernilla Wåhlin Noréns hyllade Sorgens princip.

En lika filosofiskt skarpkantad som poetiskt laddad text, som för tankarna till Karin Boyes Kallocain eller Ray Bradburys romaner. En debutroman som inte lämnar någon oberörd.

»En intensiv berättelse om ett annat Sverige.« | BTJ

»Sorgens princip är en förträfflig debutantbok och Pernilla Wåhlin Norén ett författarnamn att lägga på minnet.« | Opulens magasin

En världsomvälvande upptäckt gjordes av en grupp energiforskare specialiserade på känsloenergi: människors sorg kan omvandlas till en energi effektivare än något annat.
Lösningen på jordens energikris innebar en ny marknad av globala mått, och det fanns ingen hejd på aptiten på förändring hos industrimakterna. Detta trots att forskningen ännu rymde stora hål av frågetecken. Sorgen var tidens naturtillgång. Sorgen var den nya oljan. Sorgen lokaliserades, granskades, vägdes, värderades. Där sorgen var som störst byggdes titaniska anläggningar. Sorgehandeln blomstrade. Världsekonomin strålade. Strax därefter kom bieffekterna.

Pernilla Wåhlin Noréns debutroman Sorgens princip utspelar sig i en inte alltför avlägsen framtid. Vi möter två kvinnor, Sonja och Forough, båda i statliga spetsyrken, i den nordliga nygamla industristaten Sverige. Båda har de på olika sätt blivit offer för den människoomstörtande sorgehandeln. Och medvetet eller inte, så har de gemensamt börjat göra motstånd.

PERNILLA WÅHLIN NORÉN, född 1982 och uppvuxen i Borlänge, är arkitekt och stadsplanerare och arbetar med samhällsbyggnad. Sorgens princip är hennes debutroman.

»I en svensk ung prosa som kan upplevas som jämntjock, knådad på samma skrivutbildningar, sätter Pernilla Wåhlin Norén verkligen en egen prägel.« | Avesta Tidning

»Läs den och använd den som underlag för en diskussion om organiseringen av ett rättvist samhälle.« | Fria Tidningar

»Jag sträckläste. Jag pratade om den med min familj. Jag vek typ 10 hundöron.« | Kulturkollo
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sorgens princip
 2. +
 3. Färskt vatten till blommorna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Färskt vatten till blommorna av Valérie Perrin (pocket).

Köp båda 2 för 238 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sorgens princip. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Så usel att det knappt bör kallas litteratur
  Mea, 11 november 2018

  Den här boken är bara en stor lucka. Hur extraheras energin? Varför saknar så många kroppsdelar? Hur kan jobbet att skpa proteser vara så illa betalt när så många behöver produkten?

  Språket är uselt, berättarteknik existerar inte, abrupt slut.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Pernilla Wåhlin Norén

 • Skogen & slöjden

  Pernilla Wåhlin Norén

  "Tillgängligt, tänkvärt och inspirerande." ELLE Decoration "... inspirerande tips för barn och vuxna, men också uppslag för slöjdlärare." Ämnesläraren Träd, sly, gräs, blad, bark, mossor, blommor och lavar. Med skogen som ingre...