Hugo & Josefin (Hugo & Josefin, del 2) (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (6.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Hugo & Josefin (del 2)
Läsålder
6-9 år
Utgivningsdatum
2017-11-10
Förlag
Modernista
Illustratör/Fotograf
Harald Gripe
ISBN
9789177017608

Hugo & Josefin (Hugo & Josefin, del 2) E-bok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2017-11-10

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Hugo och Josefin är två av Maria Gripes och den svenska barnlitteraturens mest älskade karaktärer, och de tre böckerna om dem Josefin [1961], Hugo & Josefin [1962] samt Hugo [1966] några av de mest omistliga svenska barnboksklassikerna.
I Hugo & Josefin är Josefin glad att börja skolan igen efter sommarlovet. Men allt blir fel redan första dagen. Fröken ser inte ut som en fröken och använder dessutom fel namn när hon ropar upp henne. Hon är också annorlunda än de andra barnen. För annorlunda. Men så börjar Hugo en dag i klassen. Han är också annorlunda, men bryr sig inte ett dugg om vad andra tycker. Hugo och Josefin blir bästa vänner för trots att de utåt verkar helt olika varandra, är de faktiskt ganska lika.
Maria Gripes klassiker om Josefin, som känner sig ensam och annorlunda, och Hugo, pojken som går sina egna vägar och den djupa vänskap som växer fram mellan dem kom första gången ut på sextiotalet. Nu blir de äntligen tillgängliga på nytt som en del av Modernistas omfattande återutgivning av Maria Gripes författarskap. Böckerna har en påkostad formgivning och är illustrerade med Harald Gripes klassiska originalteckningar.

MARIA GRIPE [1923 -2007] är en av Sveriges bästa och mest älskade barnboksförfattare genom tiderna. Hon debuterade 1954 med I vår lilla stad och skrev sammanlagt 38 böcker, däribland Hugo & Josefin, Tordyveln flyger i skymningen och Agnes Cecilia. Hennes böcker är översatta till 29 språk, och flera har blivit filmer och TV-serier. 1946 gifte hon sig med konstnären Harald Gripe [1921-1992] som illustrerade de flesta av hennes böcker. Maria Gripe fick ta emot en rad utmärkelser, bland annat H.C. Andersenmedaljen, Litteraturfrämjandets stora pris, Astrid Lindgrenpriset, Herald Tribunes Honor Award och spanska kulturministeriets Premio Nacional.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hugo & Josefin (Hugo & Josefin, del 2). Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fantastisk högläsningsbok!
    Kajsa, 6 mars 2018

    Fantastisk att läsa för barnen 5 och 7 år gamla. Gripes språk griper även barnen och de får höra ord och uttryck som annars inte är ovanliga i barnböcker. Skönt att läsa ngt för dem som man själv VILL läsa!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Maria Gripe