De försvunna (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
314
Utgivningsdatum
2018-08-06
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Översättare
Leif Janzon
Originaltitel
The Disappearing
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
215 x 146 x 30 mm
Vikt
567 g
SAB
Hce
ISBN
9789177017769
De försvunna (inbunden)

De försvunna

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2018-08-06
90
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
»En suverän, vriden southern-gothic-thriller.« | Kirkus Reviews

Efter high-school lämnade Lane Fielding sin isolerade hemstad i Florida för New York och svor på att aldrig återvända. Tjugo år senare är hon tillbaka. Hon är nyskild, jobbar som servitris på en bar och bor med sina föräldrar på ökända Fielding Plantation tillsammans med sina två döttrar: 18-åriga Annalee och hennes yngre syster Talley.
Lane hemsöks av sitt förflutna och betraktas som ovälkommen i trakten på grund av de allvarliga brott hennes far före detta föreståndare för en ökänd internatskola för pojkar är misstänkt för. Den ostadiga vapenvila hon först lyckas upprätthålla med staden skakas om när hennes äldsta dotter plötsligt försvinner. Tio dagar tidigare har även en collegestudent anmälts saknad, och de två försvinnandena väcker en rädsla för att den seriemördare som en gång härjat i trakten kan ha återvänt.
När Lanes yngsta dotter, Talley, berättar om en ny, märklig vän förändras situationen igen. En desperat Lane måste tränga in under stadens yta av hemligheter och lögner för att ta reda på vad som har hänt. Kan den äldre dotterns försvinnande vara en hämnd för hennes fars brott? Eller för hennes egna?
Staden fylls av reportrar och poliser, händelserna tar alltmer obehagliga vändningar, och Lane fruktar att hon har alltför många fiender för att kunna hitta sin dotter i tid...
Lori Roy är tillbaka med De försvunna, en suggestiv, thriller om en liten stad i amerikanska södern, där pojkar rymmer och flickor försvinner.

LORI ROY är en amerikansk författare, född i Manhattan, Kansas. Två gånger har hon belönats med det prestigefyllda Edgar Allen Poe-priset. Lori Roy är i dag bosatt med sin familj i St. Petersburg, Florida. De försvunna [The Disappearing, 2018] är hennes senaste roman.

»Jag blev helt trollbunden av De försvunna.« | Michael Connelly, författare till deckarna om Harry Bosch

»Lori Roy har skapat en stad med ett skrämmande förflutet som bara fortsätter att bli värre. En hypnotisk historia som skickar kalla kårar längs ryggraden.« | Suspense Magazine
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. De försvunna
  2. +
  3. Källaren

De som köpt den här boken har ofta också köpt Källaren av Lori Roy (inbunden).

Köp båda 2 för 109 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lori Roy