Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2018-05-02
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
190 x 130 x 20 mm
Vikt
264 g
SAB
Hc.016
ISBN
9789177018438

Socialdemokratiska noveller

(5 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2018-05-02
81
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Nominerad till Augustpriset 2018!

Nytt från mästaren: En unik betraktelse över svensk socialdemokrati

»Björn Runeborg är en sällsynt och sträng stilist. Efter bara några sidor var jag som vanligt magnetiserad av Runeborgeffekten. Varje novell är som ett upplyst rum där omgivande buller filtreras bort och uppmärksamheten skärps på varje liten detalj. Inte ett onödigt ord har släppts ut på papprets yta. Runeborgs bok är läskigt vältajmad. Den går nu att läsa samtidigt som Socialdemokraternas valrörelse verkar försvinna in i en dödsspiral, utlöst av en vansinnig spekulation i invandringsfientlig politik.« | Per Wirtén, Expressen Kultur

»Björn Runeborg är en av landets mest säregna författare.« | Jenny Aschenbrenner, SvD Kultur

»Björn Runeborgs noveller är ett försvar för modet.« | Helsingborgs dagblad

Ett mänskligt öde är något aldrig avslutat. Så framstår människan hos Björn Runeborg. Och desto påtagligare så när han skriver om historiska personer.
I Socialdemokratiska noveller följer vi landsfadern Per Albin Hansson på hans livs sista spårvagnsfärd.Vi bilar genom Texas och plockar upp en liftande karismatisk ung svensk vid namn Olof Palme. Genom fiktioner oberäkneliga som verkligheten möter vi Kata Dalström, Hjalmar Branting, Tage & Aina Erlander, Ernst Wigforss, Mona Sahlin, Gunnar Sträng. Politiska legender som blir livs levande till och med när de bara framträder i någons fantasi.
Björn Runeborgs nya novellsamling är en unik betraktelse i fiktiva former över en svensk socialdemokrati som inte med någon självklarhet existerar i världen.

BJÖRN RUNEBORG föddes 1937 i Visby. Han debuterade med romanen Utflykten 1962 och flera av hans böcker har nominerats till Augustpriset. För Dag [2007] mottog han Sveriges Radios Romanpris. För romanen Dödas kärlek [2011] tilldelades han De nios vinterpris. Senaste verket före Socialdemokratiska noveller är romanen Estonia [2016].

»En samling lysande noveller som kommer i precis rätt tid.« | Norrköpings tidningar

»Saken med Runeborgs noveller är just detta att han förmänskligar historiens emblematiska figurer, avlägsnar dem från det politiska spelteoriernas torftiga bräde och visar deras komplexitet i komplexa tider.« | Norrbottens-kuriren

Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Socialdemokratiska noveller
  2. +
  3. Moral : en roman

De som köpt den här boken har ofta också köpt Moral : en roman av Lyra Ekström Lindbäck (inbunden).

Köp båda 2 för 340 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Socialdemokratiska noveller. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Läsvärda noveller
    Bokrec, 25 oktober 2021

    Intressant grepp att skriva fiktion på. Tycker särskilt mycket om novellerna om Kata. De är både engagerande, roliga och har stark närvaro. Rekommenderas!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Björn Runeborg