Socialdemokratiska noveller (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.1 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
119
Utgivningsdatum
2018-04-26
Förlag
Modernista
ISBN
9789177018445
Socialdemokratiska noveller (e-bok)

Socialdemokratiska noveller E-bok

(1 röst)
E-bok,  Svenska, 2018-04-26

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
»Björn Runeborg är en av våra verkligt stora författare.« | Eva Johansson, SvD

Ett mänskligt öde är något aldrig avslutat. Så framstår människan hos Björn Runeborg. Och desto påtagligare så när han skriver om historiska personer.
I Socialdemokratiska noveller följer vi landsfadern Per Albin Hansson på hans livs sista spårvagnsfärd. Vi bilar genom Texas och plockar upp en liftande karismatisk ung svensk vid namn Olof Palme. Genom fiktioner oberäkneliga som verkligheten möter vi Kata Dalström, Hjalmar Branting, Tage & Aina Erlander, Ernst Wigforss, Mona Sahlin, Gunnar Sträng. Politiska legender som blir livs levande till och med när de bara framträder i någons fantasi.
Björn Runeborgs nya novellsamling är en unik betraktelse i fiktiva former över en svensk socialdemokrati som inte med någon självklarhet existerar i världen.

BJÖRN RUNEBORG föddes 1937 i Visby. Han debuterade med romanen Utflykten 1962 och flera av hans böcker har nominerats till Augustpriset. För Dag [2007] mottog han Sveriges Radios Romanpris och för Dödas kärlek [2011] tilldelades han De nios vinterpris. Senaste verket före Socialdemokratiska noveller är romanen Estonia [2016].
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Björn Runeborg