De arabiska såren : tio år av revolt, stormaktspolitik och spruckna drömmar (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
248
Utgivningsdatum
2021-03-01
Upplaga
1
Förlag
Timbro
Medarbetare
Saghir, Kholod (förf.) / Shachar, Nathan (förf.) / Uddén, Cecilia (förf.) / Yitzhak, Ronen (förf.) / Göndör, Eli (red.) / Möllersten, Lukas (form)
Dimensioner
217 x 143 x 22 mm
Vikt
418 g
SAB
Koa.6
ISBN
9789177032274

De arabiska såren : tio år av revolt, stormaktspolitik och spruckna drömmar

(5 röster)
Inbunden,  Svenska, 2021-03-01
222
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
I december 2010 tände grönsakshandlaren Mohammed Bouazizi eld på sig själv i protest mot den tunisiska regimen. Det blev starten för vad som snart kom att kallas för den arabiska våren. Under 2011 föll regimerna i Tunisien, Libyen och Egypten, demokratiska val genomfördes och hopp tändes om en bättre framtid.

Men gamla förtryck ersattes av nya. I Libyen och Syrien utbröt inbördeskrig med katastrofala följder. Vad blev det egentligen av den arabiska våren? Vad gick fel och vad finns kvar av drömmarna från 2011?

I De arabiska såren reflekterar nio framstå ende Mellanösternexperter kring de senaste tio åren i regionen. Hur kunde det gå så illa i Libyen, Egypten och Syrien och varför över levde regimen i Jordanien relativt oskadd? Vilken roll har USA, Ryssland och Turkiet spelat och hur har Israel/Palestinakonflikten påverkats? Hur har kvinnornas samhällsroll förändrats, vad kan vi lära av arab världens poeter och hur gick det egentligen i Tunisien där allt startade?

Med texter av Thomas Gür, Eli Göndör, Fanny Härgestam, Aron Lund, Yehudit Ronen, Kholod Saghir, Nathan Shachar, Cecilia Uddén och Ronen Yitzhak.

Om redaktören
Eli Göndör är doktor i religionshistoria, med inriktning mot islamologi och Mellanöstern. Han är verksam vid Segerstedt institutet vid Göteborgs universitet och har tidigare givit ut uppmärksammade böcker som Religionskollision (Timbro förlag) och I Guds namn (Fri Tanke).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. De arabiska såren : tio år av revolt, stormaktspolitik och spruckna drömmar
  2. +
  3. En personlig resa : från Afghanistan till Marocko

De som köpt den här boken har ofta också köpt En personlig resa : från Afghanistan till Marocko av Magnus Norell (häftad).

Köp båda 2 för 491 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »