Media från insidan : om journalistik och maktspel på tidningar och TV (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
462
Utgivningsdatum
2022-08-18
Upplaga
1
Förlag
Timbro
Dimensioner
217 x 142 x 31 mm
Vikt
648 g
SAB
Lz Gummesson, Jonas,Bt
ISBN
9789177033110

Media från insidan : om journalistik och maktspel på tidningar och TV

Inbunden,  Svenska, 2022-08-18
201
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.


Nyheter presenteras inte på ett visst sätt av en slump. Oavsett om det rör sig om en global pandemi eller en säkerhetspolitisk omorientering i skuggan av ett brutalt anfallskrig finns det ett aktivt redaktionellt beslut bakom varje rubrik.

Media från insidan är en debatt- och lärobok om journalistik och maktspel i svenska medier. Läsarna får följa en erfaren journalist i spåren under fyra decennier i olika befattningar på nyhetsredaktioner vid stora medieföretag.

Jonas Gummesson berättar om vad han har gjort som journalist och varför. Utan omskrivningar delar han med sig av sina upplevelser och synpunkter på utvecklingen i mediebranschen.

JONAS GUMMESSON är mångårig reporter på tidningar och TV och har också varit programledare i Nyhetsmorgon och chef för TV4 Nyheterna och Kalla fakta. Vid Svenska Dagbladet var han försvars- och säkerhetspolitisk reporter under perioden före det ryska angreppet på Ukraina.

Omslaget visar Jonas Gummesson, då nyhetschef och ansvarig utgivare, på TV4:s nyhetsredaktion inför starten av nyhetskanalen TV4 News 2012. (Foto: Denny Lorentzen)
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Media från insidan : om journalistik och maktspel på tidningar och TV
 2. +
 3. Spaningsledaren i Rinkeby : Min kamp mot gängvåldet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Spaningsledaren i Rinkeby : Min kamp mot gängvå... av Mats Lindström, Fredrik Sjöshult (inbunden).

Köp båda 2 för 410 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jonas Gummesson

 • Kommunistjägarna

  Thomas Kanger, Jonas Gummesson

  När Kommunistjägarna gavs ut första gången 1990 avslöjade författarna hur socialdemokraterna i hemlighet hade kartlagt kommunister under flera årtionden, något som partiet hade förnekat i alla år. Boken visade hur verksamheten hade skötts av den g...

 • Media från insidan

  Jonas Gummesson

  Saga Nyheter presenteras inte på ett visst sätt av en slump. Oavsett om det rör sig om en global pandemi eller en säkerhetspolitisk omorientering i skuggan av ett brutalt anfallskrig finns det ett aktivt redaktionellt beslut bakom varje rubrik. Me...