Media från insidan (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
495
Utgivningsdatum
2022-12-28
Förlag
Timbro förlag
ISBN
9789177033271

Media från insidan E-bok

om journalistik och maktspel på tidningar och TV

E-bok,  Svenska, 2022-12-28
169
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Saga
Nyheter presenteras inte på ett visst sätt av en slump. Oavsett om det rör sig om en global pandemi eller en säkerhetspolitisk omorientering i skuggan av ett brutalt anfallskrig finns det ett aktivt redaktionellt beslut bakom varje rubrik.

Media från insidan är en debatt- och lärobok om journalistik och maktspel i svenska medier. Läsarna får följa en erfaren journalist i spåren under fyra decennier i olika befattningar på nyhetsredaktioner vid stora medieföretag.

Jonas Gummesson berättar om vad han har gjort som journalist och varför. Utan omskrivningar delar han med sig av sina upplevelser och synpunkter på utvecklingen i mediebranschen.

JONAS GUMMESSON är mångårig reporter på tidningar och TV och har också varit programledare i Nyhetsmorgon och chef för TV4 Nyheterna och Kalla fakta. Vid Svenska Dagbladet var han försvars- och säkerhetspolitisk reporter under perioden före det ryska angreppet på Ukraina.

Omslaget visar Jonas Gummesson, då nyhetschef och ansvarig utgivare, på TV4:s nyhetsredaktion inför starten av nyhetskanalen TV4 News 2012. (Foto: Denny Lorentzen)
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jonas Gummesson

  • Kommunistjägarna

    Thomas Kanger, Jonas Gummesson

    När Kommunistjägarna gavs ut första gången 1990 avslöjade författarna hur socialdemokraterna i hemlighet hade kartlagt kommunister under flera årtionden, något som partiet hade förnekat i alla år. Boken visade hur verksamheten hade skötts av den g...