I skuggan av sektor 5 (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (348.4 MB)
Språk
Svenska
Serie
Människohandelsgruppen (del 2)
Inläsare
Niklas Engdahl
Utgivningsdatum
2020-05-19
Förlag
HarperCollins Nordic
ISBN
9789177190134
I skuggan av sektor 5 (ljudbok)

I skuggan av sektor 5 Ljudbok

(63 röster)  |  Läs 3 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2020-05-19

Styckköp

140

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
I Ferentari i sektor 5 sliter artonåriga Loredana hårt för att få ihop pengar till sin familj. Men tillvaron som prostituerad i Bukarests slum är tuff, och när hon blir lovad ett liv i lyx i Sverige nappar hon direkt.

Sjuksköterskan Lina blir misstänksam när hon träffar en misshandlad kvinna från Rumänien. Några veckor tidigare hade hon en patient med liknande skador, båda kvinnorna har dessutom en uppseendeväckande tatuering. Vad har hänt dem? Sanningen visar sig vara långt värre än Lina kunnat föreställa sig.

Runt om i Stockholm finns lägenhetsbordeller som drivs av män som köper och säljer kvinnor som handelsvaror. Markus Lundström och Natalia Volotkova vid människohandelsgruppen är ett av dessa nätverk på spåren. Men de kör fast och Natalia tar saken i egna händer - ett beslut som visar sig bli lika livsfarligt som effektivt.

I skuggan av sektor 5 är en verklighetsnära skildring, actionfylld och samtidigt hoppfull, av det som sker mitt i bland oss men som få ser. Det här är den andra fristående delen i serien om människohandelsgruppen.

***

Simon Häggström är författare och kriminalinspektör vid människohandelsgruppen inom Nationella operativa avdelningen. Under elva år har han arbetat som polis med inriktning mot prostitution och människohandel, han har också skrivit två uppmärksammade fackböcker om den undre världen, Skuggans lag (2016) och Nattstad (2017). Han romandebuterade 2019 med Flickorna som sprang, som är den inledande delen i serien om människohandelsgruppen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av I skuggan av sektor 5. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Sjukt spännande och intressant
  -, 8 mars 2023

  Sjukt spännande och målande om modern människohandel och prostitution.

 2. Otroligt gripande
  -, 24 augusti 2020

  En bok som får en att må lite sämre. En fantastisk bok men samtidigt oerhört tragisk.
  Simon skriver och berättar väldigt bra.

 3. Alla borde läsa!
  Isabel, 9 augusti 2020

  Spännande och lärorik om ett totalt mörker för vissa bortglömda människor.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Simon Häggström