Diamantögat (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (485.9 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Gabriella Boris
Utgivningsdatum
2022-09-08
Förlag
HarperCollins Nordic
ISBN
9789177191353
Diamantögat (ljudbok)

Diamantögat Ljudbok

(46 röster)  |  Läs 3 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2022-09-08

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Den oförglömliga berättelsen om historiestudenten som blev en av andra världskrigets största hjältar

Året är 1941 och i Odessa studerar den ensamstående mamman Mila Pavlitjenko historia och roar sig med sina vänner. Men när Tyskland invaderar Sovjetunionen vänds hennes tillvaro uppochner. Hon lämnar allt och ansluter sig till Röda armén för att strida vid fronten. Det dröjer inte länge förrän hon förvandlas från en flitig student till en ökänd och fruktad prickskytt.

När nyheten om hennes trehundrade träff gör henne till en nationell hjältinna förs Mila från slagfälten till Amerika för en goodwillturné. Omtumlad anländer hon till Washington D.C., där hon oväntat blir vän med Eleanor Roosevelt. Men vistelsen tar en tvär vändning när en gammal fiende dyker upp - och Mila tvingas slåss i vad som visar sig vara hennes livs viktigaste strid.

Diamantögat är baserad på den ukrainska prickskytten Ljudmila Pavlitjenkos liv och är en fascinerande berättelse om en mamma som blev soldat och hur hon under sitt alias Lady Death kom att påverka historiens gång.

***
KATE QUINN född 1981, är en amerikansk författare, bosatt i södra Kalifornien. Hon har alltid intresserat sig för historia och skrivit en rad storsäljande romaner som översatts till flera språk. Kodnamn Alice har hittills sålts i över 1 miljon exemplar världen över. Jägarinnan nominerades till Årets bok 2020.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Diamantögat. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Dokumentär
  -, 15 juni 2023

  Att den bygger på en sann historia och person.

 2. Fantastisk
  -, 27 september 2022

  Och så bra uppläst.

 3. Prickskytt som lyckades förbli mänsklig.
  -, 12 september 2022

  En bok om en kvinna som tog på sig ett stort jobb. Som levde mitt i ett hemskt krig och gjorde sin del i att försvara sitt land. Ett ovanligt människoöde som både var stark och svag och framförallt förblev sig själv trogen genom de hemskaste av händelser.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Kate Quinn