Vildliljan (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (249.5 MB)
Språk
Svenska
Serie
Ellingeserien (del 3)
Inläsare
Sofia Berntson
Utgivningsdatum
2023-10-26
Förlag
HarperCollins Nordic
ISBN
9789177191803

Vildliljan Ljudbok

(12 röster)
Ljudbok,  Svenska, 2023-10-26

Styckköp

159
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Våren 1945. Kriget rasar i Europa. Rapporter om fasorna på kontinenten får hundratals svenskar att åka med Röda korsets vita bussar för att evakuera krigsflyktingar ur de tyska koncentrationslägren. En av de frivilliga är sjuksköterskan Sonja Berg, som känner en stark drivkraft att göra allt hon kan för att hjälpa sina medmänniskor.

Väl i lägren får Sonja kämpa hårt för att hålla känslorna i schack, och vid sin sida finner hon tröst i den danska läkaren Frederik. Kärleken som växer när de arbetar tillsammans mot tyskarna stärker henne, men när hon av en slump träffar på Ellingebon Gunnar Hedin, som anslutit sig till nazitrupperna, sätts allt hon arbetat för på spel.

I nutida Ellinge har Paula funnit en lapp som väcker nyfikenhet kring vad som egentligen hände Sonja och Gunnar. Men när hon visar den för sin vän Holger får allt en annorlunda vändning. Det visar sig nämligen att Holger är personligt indragen i historien, och sanningen är inte vad man tror.

"Berättelsens spänning och oförutsägbarhet hugger tag i läsaren." Marie-Helene Klementsson, BTJ-häftet, om Tornsvalan

"Något utöver det vanliga. Rafflande, spännande, hemligheter och mystik, intressant historia och helt enkelt en riktig bladvändare." @Carinas_bokhylla om Fiendevän

Sara H. Olsson (f. 1979) är bokförläggaren som började skriva, och som nu har en karriär som författare. Hon har skrivit ett tiotal böcker som tagit läsarna med storm, och flera av dem har nominerats till priser. Sara har skrivit alltifrån lättsam feelgood till historiska romaner. Vildliljan är den tredje fristående boken i hyllade Ellingeserien.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sara H Olsson