Calima (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (373.4 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Mirja Turestedt
Utgivningsdatum
2023-11-09
Förlag
HarperCollins Nordic
ISBN
9789177191841

Calima Ljudbok

(34 röster)  |   Läs 4 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2023-11-09

Styckköp

159
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
De flyr för livet till ett nytt land, med nya identiteter. Deras bakgrund måste hållas hemlig - kommer de att lyckas?

En kylig vintermorgon sätter sig Maja och hennes två barn på ett flyg med allt de äger i ett par väskor. Majas man har kallblodigt skjutits till döds, men polisen befarar att hon var den egentliga måltavlan. Med nya identiteter flyr de till en enskilt belägen finca i bergen på Gran Canaria. Där ska de bygga upp ett helt nytt liv, men skräcken för att deras bakgrund ska avslöjas och att gärningsmannen närsomhelst kan hitta dem är ständigt närvarande.

Det svenska paret Estelle och Martin bor sedan många år på ön. De lever ett lyxliv fyllt av sol, cava och middagar som möjliggörs av Martins framgångsrika investeringar. Men Estelle ställer sig allt oftare frågan vem hon egentligen är, vad hennes man faktiskt arbetar med - och om detta är det liv hon vill leva.

De två kvinnorna möts och börjar umgås. Men ju närmare varandra de kommer, desto svårare blir det för Maja att inte avslöja varför hon egentligen är på ön, och Estelle kan snart inte längre blunda för sin brutala sanning. När Majas sexåriga dotter dessutom börjar visa tecken på ångest och berättar fasansfulla saker, håller allt på att rämna.

Calima är en fristående roman.

***
Gabriella Ullberg Westin är uppvuxen i Hudiksvall. Hon har studerat kriminologi vid Stockholms universitet och att skriva tv-serier vid Stockholms konstnärliga högskola, och innan hon blev heltidsförfattare arbetade hon som kommunikationsansvarig på ett av Sveriges största telekombolag. Hennes böcker om kriminalinspektören Johan Rokka har getts ut i sex länder och sålts i över 300 000 exemplar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Calima. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fängslande!
  -, 26 februari 2024

  Fängslande från första början. Otroligt bra berättat. Lästes upp med inlevelse.

 2. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 27 november 2023

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - Jag har bara läst en enda bok tidigare av författaren Gabriella Ullberg Westin, och det är den sjätte boken i serien om Johan Rokka, som heter Ett enda andetag. Jag tyckte om den boken, och den fick 4 av 5 i betyg från mig. (Tror att det finns åtta böcker hittills i den serien). Den här boken, Calima, är helt fristående från den serien. Men jag tyckte lika bra om den här boken, som var välskriven, intressant, lättläst, aktuell, och spännande. Kan helt klart rekomme... Läs hela recensionen

 3. Spännande
  veronicas_bok_bak_liv, 21 november 2023

  En vintermorgon sitter Maja och hennes två barn på ett flyg med allt de äger i ett par väskor. Majas man har kallblodigt skjutits till döds, men polisen tror att hon egentligen var måltavlan. Med nya identiteter flyr de till Gran Canaria, där ska de bygga upp nya liv utan att avslöjas.

  Calima är en fristående roman av Gabriella, jag har tidigare läst hennes böcker om kriminalinspektör Rokka. Så det skulle bli intressant med något nytt då jag verkligen gillat de tidigare böckerna men... Läs hela recensionen

 4. Calima
  -, 12 november 2023

  Spännande och mysig Gabriella fångar verkligen mig som läser hennes böcker.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Gabriella Ullberg Westin