Fenixkronan (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (418.3 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Sofia Berntson
Utgivningsdatum
2024-04-25
Förlag
HarperCollins Nordic
Översättare
Susanne Nobel
ISBN
9789177191926

Fenixkronan Ljudbok

(7 röster)
Ljudbok,  Svenska, 2024-04-25

Styckköp

159
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Två kvinnoöden flätas samman i en hisnande resa, från jordbävningen i San Francisco till Versailles glittrande palats.

San Fransisco 1906. I en stad full av nyblivna miljonärer och spänningssökande uppkomlingar hoppas två mycket olika kvinnor kunna påverka sitt öde: Gemma, en guldblond, skönsjungande sopran vars karriär desperat behöver återupplivas, och Suling, en brodös från Chinatown som är fast besluten att undkomma ett arrangerat äktenskap. Deras vägar korsas när de dras in i den charmige järnvägsmagnaten Henry Thorntons omloppsbana, vars extraordinära samling av kinesiska antikviteter inkluderar den mytomspunna Fenixkronan, från det legendariska fallna Sommarpalatset i Beijing.

Genom Henry får Gemma och Suling en ny chans, men den hoppingivande tillvaron förvandlas till kaos när en förödande jordbävning tillintetgör San Francisco. Thornton försvinner och lämnar efter sig ett mysterium som sträcker sig längre än någon kunde ha föreställt sig.

Paris 1911. Den mystiska Fenixkronan dyker upp igen, och för samman Gemma och Suling i en sista desperat strävan efter rättvisa.

Perfekt för dig som gillar Lucinda Riley och Fiona Valpy.

***
Kate Quinn, f. 1981, är en amerikansk författare, bosatt i södra Kalifornien. Hennes historiska romaner är bästsäljare och har översatts till flera språk. Jägarinnan nominerades till Årets bok 2020.
Janie Chang föddes i Taiwan men har bott i många länder. Hon är en bästsäljande författare av historisk skönlitteratur, och tar ofta inspiration av sin släkthistoria och sina förfäders berättelser.

***
"Sträckläsning som framkallar rysningar av både spänning och välbehag."
Bonniers bokklubbar
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna