Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Institutet för utbildningsrätt (del 4)
Antal sidor
217
Utgivningsdatum
2018-12-18
Upplaga
1
Förlag
Iustus
Dimensioner
222 x 147 x 22 mm
Vikt
465 g
SAB
Em:oe
ISBN
9789177370444
Stödåtgärder i skolan : likvärdighet, handläggning och byråkratisk symbolik (inbunden)

Stödåtgärder i skolan : likvärdighet, handläggning och byråkratisk symbolik

Inbunden Svenska, 2018-12-18
337
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Huvudtemat i denna studie är stödåtgärder i skolan. Med stödåtgärder avses här bestämmelserna i skollagen om barns och elevers rätt till ledning och stimulans, extra anpassningar samt särskilt stöd. Det brukar sägas att skolan har ett kompensatoriskt uppdrag.

I boken behandlas hur rätten till kompensatoriska åtgärder har format det utbildningspolitiska samtalet och varit föremål för en rad lagstiftningsärenden genom åren. Vidare behandlas ingående rätten till stöd som den föreskrivs i skollagen, bland annat relationen mellan de olika stödåtgärderna, men särskilt den arbetsprocess som rektor ansvarar för gällande särskilt stöd. Ett flertal vanligt förekommande fel och brister vid handläggningen av ärenden om stödåtgärder uppmärksammas. Dessutom diskuteras betydelsen av reglernas alltmer påtagliga intrång i skolans värld - den byråkratiska symboliken. Slutligen ges i boken förslag på nya perspektiv, infallsvinklar och lagstiftning avseende stödåtgärderna i skollagen.

Boken riktar sig, förutom till vetenskapssamhället, till alla som kan tänkas vara intresserade av rättsliga frågor om stödåtgärder i skolan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Stödåtgärder i skolan : likvärdighet, handläggning och byråkratisk symbolik
  2. +
  3. Barnkonventionen och skolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Barnkonventionen och skolan av Victoria Enkvist, Sverker Scheutz (inbunden).

Köp båda 2 för 676 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gustaf Wall

  • Rättskraft och korrektiv

    Gustaf Wall

    Denna studie behandlar förvaltningsbeslutens bindande kraft (rättskraft) och den offentliga förvaltningens möjligheter eller skyldigheter att pröva beslut på nytt (korrektiv). Det är nu ett tag sedan detta område utforskades djupare i ett rättsvet...