Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
280
Utgivningsdatum
2021-02-15
Upplaga
4
Förlag
Iustus
Dimensioner
242 x 165 x 14 mm
Vikt
478 g
SAB
Uh:oe
ISBN
9789177370482
Miljörätt (häftad)

Miljörätt

(1 röst)
Häftad, Svenska, 2021-02-15
447
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
"Den miljörättsliga utmaningen, i ljuset av målet om hållbar utveckling, består inte bara i att förbjuda alla skadliga verksamheter. Det handlar också om att utforma rättsprinciper och processer som på ett tillfredsställande och långsiktigt sätt skyddar människan och miljön - de socialekologiska systemen - och främjar ett hållbart nyttjande av naturresurser även i de fall verksamheter, anläggningar eller kemiska produkter inte förbjuds. Det finns emellertid flera exempel där den avsedda miljöskyddsnivån inte uppnås, där skyddet för mänsklig hälsa och miljön inte får tillräckligt genomslag i förhållande till andra samhällsintressen och där den rättsliga strukturen är en del av problemet."

Boken är en introduktion till miljörätten, det rättsområde som rör skyddet av den yttre miljön och hälsoskydd samt nyttjandet av naturresurser. Detta innefattar bland annat rättsregler och rättsprocesser om förorening av mark och vatten, förutsättningarna för industriell verksamhet och utvinning av naturresurser, klimatomställning, skydd av känsliga naturmiljöer och biologisk mångfald, kemikaliekontroll och avfallshantering. Boken beskriver miljörättens gränsöverskridande sammanhang och olika miljörättsliga begrepp, metoder, principer och förfaranden. Dessutom uppmärksammas förhållandet mellan miljöskydd och mänskliga rättigheter.

I den nya upplagan får klimatjuridiken och skyddet av natur och biologiska mångfald utökat utrymme.
Dessutom beaktas lagändringar om bland annat miljöbedömningar, vattenverksamheter, utsläppshandel och avfallskontroll och även ny praxis i svenska domstolar och EU-domstolen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Miljörätt
  2. +
  3. Makt, myndighet, människa : en lärobok i speciell förvaltningsrätt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Makt, myndighet, människa : en lärobok i specie... av Rebecca Thorburn Stern, Ingrid Helmius, Lars Bejstam, Therése Fridström Montoya, Ewa Axelsson (häftad).

Köp båda 2 för 954 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jonas Ebbesson