Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
245
Utgivningsdatum
2020-08-19
Upplaga
5
Förlag
Iustus
SAB
Oeakb-c
ISBN
9789177370666
Rätt arv : fördelning av kvarlåtenskap (häftad)

Rätt arv : fördelning av kvarlåtenskap

(3 röster)
Häftad, Svenska, 2020-08-19
409
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Rätt arv handlar om hur en avliden persons kvarlåtenskap ska fördelas; en fråga som i alla tider har tilldragit sig uppmärksamhet. Många har intresse, berättigat eller inte, av att få del av den efterlämnade egendomen. Reglerna om arv och testamente anger hur man ska gå tillväga i denna situation. De ger uttryck för en avvägning mellan olika intressen; arvingarna och i synnerhet barnens intresse av kvarlåtenskapen, en efterlevande makes eller sambos intresse av att få behålla det gemensamma hemmet intakt samt arvlåtarens intresse av att genom testamente få förfoga över sin egendom efter eget huvud.

I Rätt arv beskrivs bl.a. arvsordningen och förutsättningar för arv samt skyddet för en efterlevande make, både genom giftorätt och arvsrätt. Vidare behandlas efterarvsrätt, testamentsrätten samt förmånstagarförordnanden i försäkring. Boken innehåller en genomgång av de frågor som ett arvskifte aktualiserar. I ett avslutande kapitel uppmärksammas några successionsrättsliga frågor av rättspolitiskt intresse - är reglerna om arv och testamente avpassade för vår tid?

Rätt arv är främst avsedd att vara en lärobok för studerande på juristlinjernas grundutbildning. Boken har emellertid också stort värde för alla med ett yrkesmässigt eller privat intresse av successionsrättsliga frågor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rätt arv : fördelning av kvarlåtenskap
  2. +
  3. Äktenskap & Samboende

De som köpt den här boken har ofta också köpt Äktenskap & Samboende av Anders Agell, Margareta Brattström (häftad).

Köp båda 2 för 932 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna