Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
276
Utgivningsdatum
2020-08-21
Upplaga
4
Förlag
Iustus
Medarbetare
Helmius, Ingrid (förf.) / Lerwall, Lotta (förf.) / Lundin, Olle (förf.) / Wall, Gustaf (förf.) / Marcusson, Lena (red.)
Dimensioner
8 x 198 x 144 mm
Vikt
370 g
SAB
Occ
ISBN
9789177371151

Offentligrättsliga principer

Häftad,  Svenska, 2020-08-21
409
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den offentliga rätten behandlar medborgarnas förhållande till utövare av offentlig makt. De rättsprinciper som utvecklats inom den offentliga rätten är till för att garantera att relationerna mellan den offentliga förvaltningen och medborgarna utformas på ett sätt som tryggar rättssäkerheten. Innebörden i de olika principerna utmejslas och definieras i praxis. Genom detta sker en rättsutveckling som innebär att ramarna för maktutövning preciseras utan att ny lagstiftning införs. Principernas innehåll, som de utvecklats i praxis, påverkar i sin tur lagstiftningens innehåll. Det är mot denna bakgrund angeläget att förstå de offentligrättsliga principernas betydelse för lagstiftning och rättstillämpning, deras status som rättskälla och deras konkreta innehåll.

Boken ger både studenter och forskare en bild av offentligrättsliga principer som är nödvändig för att nå djupare förståelse för hur den offentliga makten kan och bör utövas.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Offentligrättsliga principer
  2. +
  3. Komparativ konstitutionell rätt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Komparativ konstitutionell rätt av Thomas Bull, Iain Cameron, Anna Jonsson Cornell, Åsa Elmerot, Jaakko Husa (häftad).

Köp båda 2 för 962 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »